Social

Vrincenii sar in ajutorul sinistratilor din nordul tarii

Raluca Manolache
1 aug 2008 1201 vizualizări
Casa de Asigurari de Sanatate, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Crucea Rosie string bani si ajutoare pentru sinistrati

Mai multe institutii din Vrancea se solidarizeaza cu sinistratii din zona Moldovei si incearca sa-i ajute pe cei carora apele le-au laut agoniseala. Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) face astfel un apel catre toti furnizorii de medicamente, dar si la alti oameni de bine pentru a-i sprijini pe cei greu incercati de revarsarile de ape. "Ne-am gindit ca sint mari probleme in zonele inundate si prin aceasta actiune vrem sa dam si noi o mina de ajutor. Rugam farmaciile din judet sa se alature demersului de a sprijini pe cei sinistrati cu medicamente, materiale sanitare si ajutoare banesti. Solicitam, de asemenea, si implicarea Colegiului Farmacistilor, Colegiului Medicilor si ONG-urilor", a precizat Mihai Copaci, presedintele CAS. Cei care vor sa intinda o mina de ajutor sint rugati sa contacteze secretariatul institutiei, la numerele de telefon 224.583, 224.584 sau 227.714. Si Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) a trimis vaccin impotriva hepatitei A in Suceava, unde populatia afectata trebuie sa fie vaccinata. Directorl adjunct Marina Maiorov spune ca a venit o solicitare din partea Centrului pentru Prevenire si Controlul Bolilor Transmisibile, astfel incit unitatea a renuntat la 500 doze de vaccin. "Ne-au solicitat si vaccin antitetanos, dar nu aveam in stoc. Au venit solicitari si din alte judete, dar mai avem o cantitate foarte mica", a declarat dr. Marina Maiorov.


Ajutoare si de la Crucea Rosie


Crucea Rosie sare la rindul sau in sprijinul sinistratilor din judetele Suceava, Maramures, Iasi, Piatra Neamt sau Bacau. Dupa o evaluare a nevoilor urgente, Crucea Rosie va continua sa sprijine persoanele sinistrate prin distribuirea de ajutoare din depozitele sale de interventie in caz de dezastre. Persoanele care doresc sa ajute victimele inundatiilor pot face donatii in conturile deschise in acest scop de Crucea Rosie Romana la BRD, Sucursala Piata Romana, LEI: RO36BRDE410SV51618614100, EURO: RO71BRDE410SV51618884100. Crucea Rosie Romana lanseaza totodata o colecta de fonduri prin telefon. începind de ieri, persoanele care vor sa faca donatii in bani pot apela numarul 0900 900 002 (2 euro/apel in reteaua Romtelecom) sau pot trimite un sms fara text la numarul 874 (2 euro/sms in retelele Orange si Cosmote. Atit Orange cit si Romtelecom au pus la dispozitia Crucii Rosii aceste numere de telefon si sms, gratuit, fara a percepe TVA. Sumele colectate prin aceste donatii vor fi folosite pentru achizitionarea de alimente, apa, paturi si produse de igiena necesare sinistratilor. Actiunea a debutat si la nivelul judetului Vrancea. "Impreuna cu Primariile din Focsani, Adjud, Panciu, Marasesti, si Odobesti, Crucea Rosie a organizat stringerea de bani ce pot fi depusi in urne special amenajate ori pot fi colectati pe baza de chitanta de voluntari ai Crucii Rosii. Cu banii colectati urmeaza sa fie cumparate si trimise pentru sinistratii din Suceava materiale de stricta necesitate in aceasta perioada: paturi, saltele, lenjerii, apa, conserve, detergenti, sapun, sampon etc. In urmatoarele doua saptamini, vor fi colectate produse agricole, alimente, dar si materiale de constructii pentru refacerea unor scoli, gradinite si dispensare", spune deputatul George Baesu, presedintele filialei de Cruce Rosie. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


CASETA


Sinistratii din Bacau, ajutati de voluntari din Jaristea


10 persoane din Jaristea vor merge catre comuna Saucesti din judetul Bacau pentru a acorda ajutor populatiei afectate de inundatii. Cei 10 voluntari fac parte din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) al comunei si sint pregatiti pentru a se deplasa pentru sprijinirea sinistratilor bacauani. "Acest gest deosebit a fost salutat de conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea, care a luat imediat legatura cu responsabilii Bacau pentru a se stabili zona unde vor interveni voluntarii din Jaristea. Astfel, vineri dimineata, voluntarii cu inima mare se vor indrepta catre Saucesti unde vor acorda ajutor populatiei afectate. Poate ca acest gest nobil va reprezenta punctul de plecare si pentru ceilalti cetateni care pot contribui de asemenea pentru ajutorarea semenilor", a declarat sublocotenent Cristina Duta, purtatorul de cuvint al ISU. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.