Social

Bunicii vor sa-si trimita inteleptii la discutii cu CL-ul

Iulia Crețu
29 iul 2008 592 vizualizări
Clubul Pensionarilor din Focsani solicita Primariei si Consiliului Local sa acorde sprijin in vederea acordarii unui spatiu necesar desfasurarii activitatii.

Clubul "bunicilor" are 33 de membri fondatori si 65 de membri activi si isi doreste incheierea unui parteneriat cu institutiile de cultura din subordinea CL, Ateneul Popular, Ansamblul "Tara Vrancei" sau Teatrul Municipal. Pensionarii propun municipalitatii acordarea unui sprijin in organizarea actiunilor initiate cu ocazia unor evenimente: Paste, Craciun sau 1 Iunie, de ajutorare a categoriilor sociale defavorizate, de educare a tineretului, sustinere a persoanelor de virsta a treia, in diferite proiecte de sanatate publica si protectie sociala. "Un aspect ce nu trebuie neglijat in viata sociala a comunitatii este protejarea persoanelor virstnice. In acest sens ne propunem infratirea Clubului Pensionarilor din municipiu cu categorii similare din orase europene, schimburi de experienta prin organizarea de activitati sociale si cultural artistice, promovind imaginea si traditiile orasului nostru. Clubul isi propune infiintarea unui comitet al inteleptilor care sa desemneze unul sau doi reprezentanti ce vor participa la sedintele Consiliului Local si vor contribui in mod activ la dezbaterea diverse proiecte la nivelul comunitatii locale", scrie Veronica Eremia, presedintele Clubului Pensionarilor din Municipiul Focsani. "Bunicii" fac apel la sensibilitatea celor 21 de consilieri locali, amintind de grija pentru virstnici, care este "o datorie morala" pentru "o categorie care a muncit de-a lungul vietii participind activ si efectiv la viata comunitatii si care pe nedrept este impinsa acum la periferia intereselor ei", dupa cum spus pensionarii. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.