Social

Protestul banderolelor albe la Protectia Copilului

Mihaela Beșleagă
25 iul 2008 687 vizualizări
Salariatii institutiei de asistenta sociala someaza Guvernul sa aloce fonduri restante in valoare de 8.400.00 lei pentru plata restantelor salariale

Angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) au protestat ieri printr-o greva de avertisment, timp de doua ore, pentru a atrage atentia asupra incalcarii prevederilor contractului colectiv de munca semnat la finele anului trecut. Asistentii sociali cer Guvernului sa aloce fonduri cu destinatie speciala, in valoare totala de 8.400.000 lei pentru un an, sume retroactive care cuprind drepturi salariale si sociale, sporuri si alte indemnizatii. "Noi am calculat toate drepturile care se cuvin personalului, am intocmit proiectul de buget rectificat, pe care l-am inaintat Consiliului Judetean, care, la rindul lui, a solicitat fondurile respective Executivului, insa pina acum nu am primit nici un raspuns de la Guvern. Vom trimite si noi un protest oficial, pentru a se identifica si pentru a se aloca acesti bani", a spus Toader Ghetu, directorul DGASPC. Fiecare din cei 1.060 de salariati ai DGASPC au de incasat circa 200 lei pe luna, in conditiile in care salariul lunar este cuprins intre 600 si 800 lei. Sindicalistii spun ca pot ajunge si la greva generala daca nu le va fi solutionata cererea. "In functie de reactia Guvernului vom actiona in continuare. Daca nu gasim intelegere vom fi nevoiti sa recurgem chiar si la greva generala, desi acest lucru nu este de dorit, pentru ca exista oameni cu nevoi speciale care depind 100% de noi. La proxima rectificare bugetara se vehiculeaza sume mari, speram sa se gaseasca bani si pentru noi", sustine Ionel Catarama, liderul Sindicatului Liber "Dreptatea" din DGASPC. Un protest scris a fost inminat Institutiei Prefectului, dar si CJ. Ieri, angajatii DGASPC si-au continuat lucrul, purtind banderole albe in semn de protest. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.