Social

Haina militara le incinta pe fete

Raluca Manolache
24 iul 2008 754 vizualizări
Fetele si baietii care doresc sa imbrace haina militara au fost invitati ieri la sediul Biroului de Informare - Recrutare (BIR) din cadrul Centrului Militar Zonal pentru a primi ultimele informatii legate de testele ce le vor sustine pentru angajare.

Cei 145 tineri au aflat ce trebuie sa faca pentru a deveni soldati si gradati voluntari. Cele 17 fete inscrise s-au aratat incintate de viitoarea lor cariera, spunind ca vor sa lucreze in armata si pentru ca vor avea un loc de munca stabil. "Imi place armata. Este pentru prima data cind incerc si cred ca voi face fata. Nu am rude care lucreaza in acest domeniu si sper sa trec de probe. In armata voi avea un loc de munca stabil si un contract", a afirmat Elena Maria Pricop, 24 ani, din Adjud. Nici efortul fizic pe care trebuie sa il depuna nu le sperie pe fete. "Am facut sport de performanta trei ani si efortul fizic este o pasiune. Sint pregatita", a mentionat Mihaela Busuioc, 22 ani, din Focsani. Colonelul Aurel Olaru, seful BIR, spune ca in comparatie cu ultima campanie de recrutare, numarul candidatilor este in crestere. "Cei care si-au depus dosarele trebuie sa se prezinte pe 28 iulie la centrul de selectie si orientare Cimpulug Moldovenesc pentru a sustine testul psihologic si proba fizica, urmind ca cei declarati admisi sa fie repartizati de centrul de la Alba Iulia. Incepind cu 1 septembrie, vor trebui sa se prezinte la scolile de aplicatie pentru inceperea cursurilor. Acestea dureaza pina pe 15 noiembrie, dupa care absolventii ajung la unitatile alese", a declarat Aurel Olaru. Tinerii care doresc sa lucreze in armata mai au la dispozitie 32 de posturi in Vrancea. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.