Social

Accidentele de munca nu au provocat invaliditate

Camelia Stănilă
23 iul 2008 615 vizualizări
De la inceputul anului, ITM a inregistrat noua accidente de munca Accidentele de munca produse de la inceputul acestui an nu au dus la decese sau la diferite grade de invaliditate.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM), in primul semestru s-au inregistrat noua accidente de munca, in activitati de tipografie, prelucrare lemn, constructii, publicitate si studiere piata. Sapte din acestea au fost insa accidentari usoare si doua cu incapacitate temporara de munca. "Cauzele producerii accidentelor sint dependente atit de executant, cit si de angajator. E vorba de efectuarea necorespunzatoare de comenzi, manevre si pozitionari, expunerea in afara sarcinii de munca prin deplasari sau stationari in zone periculoase, iar de cealalta parte de neacordarea echipamentului individual de protectie si nesupravegherea purtarii acestuia, dar si neadoptarea, inca din faza de proiectare si executie a constructiilor, de echipamente si tehnologii de fabricatie care sa nu puna in pericol securitatea si sanatatea salariatilor", spune inspectorul sef adjunct al ITM Vrancea, Sebastian Ciocan. Conform legii, angajatorii au obligatia sa comunice de indata la ITM orice accident care ii afecteaza pe angajati, iar in 5 zile de la producere sa cerceteze si sa prezinte cauza evenimentului care a produs incapacitate temporara de munca. Multi patroni trec insa sub tacere incidentele sau tergiverseaza cercetarile, lucru care a si atras sanctiuni din partea ITM. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.