Social

Pacientii nu vor mai fi trimisi la farmacie

Raluca Manolache
23 iul 2008 721 vizualizări
Managerii de spitale risca sa isi piarda posturile daca pacientii internati vor mai fi trimisi la farmacie pentru a-si cumpara medicamente.

Aceasta practica abuziva, utilizata in mai toate spitalele din Vrancea, va fi combatuta printr-o precizare facuta in contractul de management. Dr. Cornelia Draguna, directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), spune ca totii managerii vor semna la inceputul lunii august acte aditionale. "Prin acest act aditional se interzice prescrierea de retete platite pacientilor care sint internati in spital", a precizat Cornelia Draguna. In consecinta, spitalele vor trebui sa se aprovizioneze cu toate tipurile de medicamente care ar putea fi utilizate pentru tratarea bolnavilor. Managerii de spitale sint de acord cu aceasta prevedere si spun ca de acum inainte vor trebui sa fie mult mai atenti cu fondurile alocate. "Pina acum nu au existat probleme privind fondurile. Ne vom conforma deciziei Ministerului Sanatatii si nu vom mai prescrie medicamente pacientilor internati", a mentionat dr. Ilie Manole, managerul interimar al Spitalului Odobesti. Si dr. Emil Jalova Racovita, managerul Spitalului Vidra, afirma ca astfel de practici nu s-au intilnit la unitatea pe care o conduce. "Nu se face asa ceva la noi in spital, nu se pune problema ca pacientii sa-si cumpere singuri medicamente. Vom gestiona fondurile astfel incit sa ne aprovizionam cu o gama larga de medicamente", a concluzionat managerul. Totodata, prin acest act aditional medicii din ambulatoriile de specialitate de pe linga spitale vor trebui sa le prescrie retete vrincenilor pe care ii consulta. Aceasta decizie a fost luata pentru ca pacientii sa nu mai fie purtati pe drumuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.