Social

5.000 de vrinceni sint datori la fondul de sanatate

Raluca Manolache
23 iul 2008 631 vizualizări
Numarul vrincenilor care apar pe lista rau platnicilor la fondul national unic de asigurari de sanatate este intr-o continua crestere.

Acest lucru l-au descoperit reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) care au preluat baza de date de la Directia Generala a Finantelor Publice. Astfel, unitatea trebuie sa recupereze banii de la cele 437 persoane scoase datoare de Curtea de Conturi, dar si de la peste 5.000 de vrinceni care nu si-au platit contributiile personale intre anii 2006 si 2008. Mihai Copaci, presedintele director general al CAS, spune ca in urmatoarea perioada se va realiza inregistrarea acestor persoane si emiterea notificarilor astfel incit datornicii sa prezinte anumite documente: decizia de impunere anuala pentru plati anticipate cu titlu de impozit, decizia de impunere anuala pentru venitul realizat si adeverinte de venit pentru 2003-2008 emise de organul fiscal de care apartin. "Din totalul de 437 persoane notificate, 143 de persoane s-au prezentat la sediul CAS. 138 din acestea au prezentat documente in vederea inregistrarii debitelor si cinci nu aveau obligatia de plata. Pentru ca 294 de persoane nu s-au prezentat am decis inregistrarea lor din oficiu in vederea urmaririi si incasarii acestor debite", a declarat Mihai Copaci. De asemenea, la nivelul institutiei s-a realizat o comisiei pentru identificarea pe teren a persoanelor fizice care nu figurau in baza de date a CAS. Legislatia arata ca persoanele care realizeaza venituri din activitati independente, din activitati economice, profesii liberale si dividente sint nevoite sa cotizeze la fondul de sanatate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.