Social

Primarii pot investi in medicina rurala

Raluca Manolache
11 iul 2008 710 vizualizări
Primariile pot acorda facilitati medicilor care doresc sa se stabileasca in localitatile in care exista un deficit de cadre medicale.

Acest lucru este posibil prin modificarea Legii 95/2006 privind reforma in sistemul sanitar, care prevede ca administratia locala are posibilitatea de a acorda facilitati si stimulente aferente instalarii unui medic, infiintarii si functionarii cabinetului medical. Seful Casei de Asigurari de Sanatate (CAS), Mihai Copaci, spune ca primariile vor putea face investitii publice in infrastructura medicala din mediul rural. "Se vor putea face investitii in infrastructura sanitara cu bani de la buget. Prin aceasta modificare legislativa se doreste ca autoritatile locale sa investeasca in cabinetele medicale pentru ca acestea sa fie in conformitate cu legea si sa fie create conditii bune in care sa isi desfasoare activitatea medicii", a declarat Mihai Copaci. Ramine de vazut daca administratiile locale se vor implica pentru dezvoltarea sistemului sanitar, in conditiile in care nici spitalele publice nu prea au fost ajutate cu bani. In Vrancea exista sase localitati deficitare la capitolul medici de familie: Boghesti, Naruja, Negrilesti, Obrejita, Spulber si Tataranu. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.