Social

A crescut numarul de asistenti personali

Doina Ganea
26 iun 2008 861 vizualizări
Incepind cu aceasta luna, numarul asistentilor personali ai persoanelor cu handicap din municipiul Focsani a crescut de la 420 la 450.

Si numarul de indemnizatii lunare cuvenite parintilor copiilor cu handicap grav a crescut de la 130 la 170. Aceasta decizie a fost luata de cate Consiliul Local Focsani inca din luna mai, ca urmare a solicitarii Serviciului Public Local de Asistenta Sociala (SPLAS). Aceasta solicitare s-a bazat pe faptul ca in luna mai SPLAS avea in plata un numar de 416 asistenti personali si 130 de indemnizatii, iar in asteptare pentru indemnizatii mai erau depuse alte 11 dosare. In adresa inaintata Consiliului Local, SPLAS Focsani a facut precizarea ca aceasta majorare se face cu incadrarea in creditele bugetare alocate de CL cu aceasta destinatie pentru anul 2008. Potrivit unei situatii transmisa SPLAS, de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, in municipiul Focsani, la sfirsitul lunii aprilie, erau 4.276 de persoane adulte cu handicap, din care 873 cu handicap grav, 3.112 cu handicap accentuat si 291 cu grad mediu. La aceeasi data numarul copiilor cu handicap din Focsani era 239, din care cu handicap grav 86, cu handicap accentuat 76 si cu grad mediu de handicap 77 de copii. Salariul unui asistent personal este egal cu salariul minim pe economie, iar indemnizatia pentru parintii copiilor cu handicap este de 80 lei/luna pentru copilul cu handicap grav, 60 de lei pentru cel cu handicap accentuat si 30 de lei pentru copilul cu handicap mediu. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.