Social

Incep sa ne pindeasca toxiinfectiile alimentare

Mihaela Beșleagă
11 iun 2008 391 vizualizări
Debutul sezonului estival aduce nu numai briza vacantei, dar si mici neplaceri, cum ar fi riscul aparitiei toxiinfectiilor alimentare

Pentru a ne feri de astfel de incidente care ne pot strica bucuria unui sejur, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) vine cu citeva sfaturi: achizitionarea alimentelor numai din magazine inregistrate sanitar veterinar, evitind comertul "stradal"; pastrarea alimentelor in frigider, la temperaturi mai mici sau egale de 4 grade Celsius; raciti imediat dupa preparare toate alimentele gatite, perisabile, la o temperatura de sub 5 grade Celsius; nu este indicata pastrarea alimentelor pentru mai mult de 2 ore la temperaturi mai mari de 32 grade Celsius; nu pastrati produsele o perioada prea indelungata, chiar daca sint la frigider; nu decongelati produsele sub jet de apa calda si nici la temperatura bucatariei, ci in interiorul frigiderului, dupa ce le scoateti din congelator. De asemenea, inspectorii sanitari recomanda pastrarea in conditii de maxima igiena a tuturor suprafetelor destinate prepararii alimentelor, spalarea atenta a fructelor, legumelor, dar si spalarea atenta a miinilor inainte de prepararea alimentelor si inainte de fiecare masa. "Pentru a preveni toxiinfectiile alimentare, inspectorii sanitari veterinari verifica modul in care se asigura lantul frigorific la depozitare, transport si comercializare, cit si conditiile igienico-sanitare", se specifica intr-un comunicat de presa al ANSVSA. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.