Social

Verde003 a lasat Marasestiul fara 15 tone de gunoi

Mihaela Beșleagă
4 iun 2008 496 vizualizări
Dupa ce au terminat de curatat barajul Calimanesti, voluntarii au fost recompensati cu un concert in aer liber, pe malul riului

Ziua Internationala a Mediului gaseste malul Siretului mai curat in dreptul orasului Marasesti. Aici, 150 de elevi de la scolile din Marasesti si Focsani au curatat ieri zona barajului Calimanesti de toate deseurile aruncate de localnici. Tinerii au adunat nu mai putin de 15 tone de gunoi in cadrul proiectului "Verde003". Dupa ce s-au plins cu o zi in urma ca autoritatile de la Adjud nu le-au indicat o zona mai murdara, initiatorii proiectului si voluntarii au strins ieri cea mai mare cantitate de gunoi de cind au inceput campania. La final, volunarii au fost rasplatiti cu un spectacol pop-rock, sustinut pe malul Siretului de Trupa 13 , partener al proiectului, formata din tinerii artisti Cristi (chitara solo), Ionut (voce), Deni (chitara solo, clape, voce), Lucian (tobe) si Silviu (bass player & backing vocal). Tinerii au declarat ca dupa actiunea de ieri se vor gindi de doua ori inainte sa arunce ceva pe strada. Proiectul "Verde003" a demarat ca urmare a initiativei Asociatiilor "Tasuleasa social" si "Mai mult verde", patronata de principesa Margareta, si beneficiaza de sprijinul financiar al companiei "Coca Cola", alaturi de radio "Kiss FM" si "Smurd". Prin actiunea lor, initiatorii si-au propus sa educe generatiile viitoare in spiritul ecologizarii mediului. Elevii-voluntari au fost instruiti in tabara de la Tasuleasa timp de doua saptamini pentru reusita acestei actiuni. Si pentru a le da un impuls si mai mare tinerilor, la reusita actiunii au pus umarul si printul Nicolae, nepotul regelui Mihai I, realizatorul tv Catalin Stefanescu, iar astazi, va fi alaturi de ei, la Galati, si cunoscutul sportiv Ivan Pataichin. Campania de educare a tinerilor si de ecologizare a inceput in urma cu sapte zile la Vatra Dornei si se incheie astazi, la Galati. In acest timp caravana curateniei a traversat sapte orase, dintre care doua in Vrancea, de unde s-au adunat zeci de tone de gunoaie. (Ana-Maria CANTIA)


Elevii de la Longinescu, implicati in protectia spatiilor verzi


Astazi, cu ocazia Zilei Mediului, Grupul Scolar "G. G. Longinescu" din Focsani lanseaza proiectul ecologic "Masuri active de conservare a biodiversitatii din mediul urban si periurban al municipiului Focsani", care se va derula in perioada 5 iunie 2008 - 30 iunie 2009. "Scopul proiectului este refacerea si conservarea diversitatii biologice din mediul urban si periurban al municipiului prin diversificarea niselor ecologice si implicarea comunitatii locale in activitati eco-protective", afirma profesorul Stefan Moraru, directorul Grupului Scolar "G. G. Longinescu". Printre activitatile planificate se numara: implicarea elevilor in constructia si amplasarea adaposturilor pentru pasari, dar si implicarea focsanenilor in reconstructia si diversificarea spatiilor verzi. La proiect participa elevii claselor a XI-a, cu specializarea "Resurse Naturale si Protectia Mediului", cit si profesori. Programul are ca parteneri Primaria Focsani, Agentia pentru Protectia Mediului si Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.