Social

Am postat date personale despre mine pe Internet

Mihaela Beșleagă
2 iun 2008 934 vizualizări
Romtelecom si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) atentioneaza parintii cu privire la pericolele, deloc virtuale, pe care cei mici le intilnesc pe Internet

Un studiu national realizat de Romtelecom in parteneriat cu UNESCO, in rindul elevilor, releva faptul ca majoritatea covirsitoare a copiilor navigheaza adesea pe Internet nesupravegheati, putind cadea victime infractionalitatii. 45% dintre copiii intervievati au recunoscut ca au transmis date personale despre ei pe Internet. Mai mult de jumatate dintre elevii chestionati nu au nici un parinte alaturi cind utilizeaza Internetul, in vreme ce 38% sint secondati de parinti doar uneori. 46% dintre respondenti primesc mesaje pe e-mail de la persoane pe care nu le cunosc, iar 22% dintre acestia chiar raspund acestor mesaje. Cei mai multi dintre elevii intervievati sint adolescenti cu virste cuprinse intre 11 si 15 ani (62%). "Plecind de la aceste date ingrijoratoare si fiind constienti de faptul ca Internetul o sa fie accesibil din ce in ce mai multor copii, am gindit impreuna cu Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania site-ul www.internetsigur.ro, un instrument de lucru dedicat atit celor mici, cit si parintilor si educatorilor preocupati de securitatea pustilor in lumea virtuala", spune Cristina Popescu, director relatii publice Romtelecom. Pe www.internetsigur.ro cei mici invata cum sa-si protejeze identitatea si cum sa recunoasca si sa evite pericolele de pe Internet. "ANPC inregistreaza zilnic reclamatii cu privire la mail-urile de felicitare trimise de diverse servere, unele mail-uri venind chiar de la asa-zisi reprezentanti ai unor firme cunoscute, prin care consumatorii sint anuntati ca au cistigat premii in bani sau obiecte. Singura conditie pentru a intra in posesia acestora este, de fiecare data, platirea unei taxe", se mentioneaza si intr-un comunicat de presa al ANPC. Inspectorii Protectiei Consumatorilor ne sfatuiesc sa nu divulgam informatiile personale catre persoane necunoscute si sa restrictionam accesul catre anumite site-uri. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.