Social

Tot mai multi vrinceni vor cardul de sanatate

Raluca Manolache
31 mai 2008 641 vizualizări
Odata cu apropierea verii, cind mai toate persoanele vor sa plece in strainatate pentru a-si petrece concediul, creste si numarul solicitarilor privind cardul european de sanatate.

Mihai Copaci, seful Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, spune ca vara se intregistreaza o crestere a solicitarilor. "Vine perioada concediilor si sint foarte multe persoane care vor sa plece in strainatate. Pentru ca vor sa se deplaseze in strainatate vin si depun cerere pentru obtinerea cardului de sanatate", a afirmat acesta. In acest moment, cei care vor sa intre in posesia acestui document primesc un certificat provizoriu, de la 1 iunie urmind sa fie eliberat si cardul. In acest an 420 persoane au intrat in posesia certificatului provizoriu. Cardul are o valabilitate de sase luni si permite persoanelor asigurate sa beneficieze de servicii medicale de urgenta in alte state membre UE. In baza acestui document, persoanele vor putea beneficia de ingrijiri medicale asa cum primesc si cetatenii tarii respective. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.