Social

Baraje contra inundatiilor, cu sprijin Phare

Mihaela Beșleagă
31 mai 2008 1832 vizualizări
Prin implementarea proiectului "Pregatirea proiectului de gospodarire a apelor in scopul apararii impotriva inundatiilor pe teritoriul comunei Andreiasu de Jos" autoritatea locala isi propune refacerea peretilor din dale de beton pe piriurile Moclari, Sipotele, Sarii, consolidarea malului riului Milcov, construirea a patru baraje de protectie

Primaria comunei Andreiasu de Jos a organizat ieri seminarul de incheiere a proiectului "Pregatirea proiectului de gospodarire a apelor in scopul apararii impotriva inundatiilor pe teritoriul comunei Andreiasu de Jos". In fata unei sali pline, primarul Ionel Budeanu, manager de proiect si Rodica Florea, coordonator, alaturi de Ionel Munteanu, responsabil financiar, au prezentat satenilor rezultatele obtinute ca urmare a implementarii programului de catre Consiliul Local al comunei. Proiectul a fost finantat prin programul Phare 2005 Programul de coeziune economica si sociala, Schema de granturi pentru Sectorul public pentru Pregatirea de Proiecte in domeniul protectiei mediului, suma alocata de UE fiind de 14.300 euro, iar contributia CL este de 1.665 euro. Scopul proiectului este asigurarea conditiilor pentru un management adecvat al mediului, pentru cresterea atractivitatii zonei pentru investitori si valorificarea potentialului economico-social. In vederea diminuarii fenomenului de inundatii, au fost sau sint in curs de elaborare cite un studiu hidrologic, topografic, geotehnic si de fezabilitate in scopul reconstructiei infrastructurii locale. Astfel, autoritatea locala isi propune refacerea peretilor din dale de beton turnate (pe piriurile Moclari, Sipotele, Sarii), consolidarea malului riului Milcov, construirea a patru baraje de protectie, toate acestea constituind masuri prin care 900 de gospodarii vor scapa de pericolul iminent al inundatiilor. "Prin implementarea acestui proiect va fi asigurat cadrul necesar derularii proiectelor de dezvoltare economica si sociala in comuna noastra, utilizind oportunitatile de finantare oferite de fondurile comunitare", a mentionat Ionel Budeanu, edilul din Andreiasu de Jos. Beneficiarii proiectului sint cei 2.058 locuitori din cele sapte sate componente ale comunei Andreiasu de Jos. La finalul discutiilor, locuitorii au ridicat si alte probleme cu care se confrunta comunitatea, precum ingradirea islazului comunal si preluarea laptelui de la cetateni, prin infiintarea unui Centru de Colectare a Laptelui. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.