Social

Centrul Medical are noi dueluri cu medicii privatizati

Ziarul de Vrancea
30 mai 2008 739 vizualizări
Instantele vrincene continua sa primeasca actiuni din partea medicilor care si-au privatizat cabinele din cadrul Centrului Medical Focsani, centru care si el a deschis o serie de procese impotriva celor sapte doctori.

Guvernul a decis zilele trecute ca medicii isi pot cumpara cabinetele

Astfel, pe linga actiunea introdusa de CMF in vederea anularii actului emis de autoritatile publice locale, au fost initiate o serie de ordonante presedintiale. Prin acestea, medicii Despina Capatina, Irina Ciocan, Liuba Buza, Florica Voicu, Gheorghe Vasile si Mariana Bezverhini incearca sa stopeze initiativa CMF, aceea de a lua o parte din aparatura doctorilor mentionati anterior. «Ni s-a spus ca peretii sint ai municipalitatii, insa aparatura este a CMF si am ramas astfel fara o serie de aparate», ne-a declarat un cadru medical. Procesele vor continua luna viitoare.


Medicii isi pot cumpara cabinetele


Pe de alta parte, Guvernul a decis zilele trecute ca medicii de familie isi vor putea cumpara cabinetele medicale in care isi desfasoara activitatea. Guvernul a emis in acest sens o Ordonanta de Urgenta privind modalitatea in care se vind spatiile proprietatea privata a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale cu destinatia de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitatile conexe actului medical. Vor avea dreptul sa-si cumpere spatiile medicii, medicii dentisti, biologii, biochimistii, fizicienii, tehnicienii dentari etc. Vinzarea spatiilor medicale care se afla in sediile consiliilor locale si judetene se face doar in baza hotaririi consiliului local sau a consiliului judetean. Astfel, in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, se vor putea constitui comisii pentru vinzarea spatiilor medicale, dar si comisii de contestare, in conditiile in care pretul de vinzare al spatiului medical si al terenului aferent se stabileste in urma unei negocieri directe intre cumparator si comisie si nu poate fi mai mic decit pretul de vinzare din raportul de evaluare. (Cristi IRIMIA, Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.