Social

Inlesniri la plata, selective

Doina Ganea
27 mai 2008 832 vizualizări
Unui batrin cu handicap din Focsani iI sint refuzate inlesniri la plata restantelor la chirie, desi legea prevede acest sprijin u cu toate ca recunoaste ca n-are bani sa intretina spatiile locative, municipalitatea nu accepta nici compensare datoriilor cu lucrarile efectuate de chiriasi

Vasile Ciocirlan, un pensionar cu handicap de gradul II se chinuie de mai bine de doi ani sa obtina inlesniri la plata obligatiilor datorate bugetului local focsanean. Consilierii locali vor avea de analizat astazi un proiect prin care se propune respingerea cererii de inlesnire la plata datoriilor lui Vasile Ciocirlan. Batrinul este chiriasul Primariei Focsani de peste 20 de ani, dar odata cu pensionarea a ajuns in urma cu plata chiriei la locuinta din strada Gheorghe Potop. Familia Ciocirlan este compusa din sase persoane, care locuiesc in 2 camere. Din cele sase persoane trei au handicap grav, toate sint fara venit, avind ca singura sursa de trai pensia batrinului Vasile Ciocirlan, in valoare de 217 lei pe luna. Datoriile lui Ciocirlan catre bugetul local au ajuns la aproape 6.000 de lei. Foarte scupulosi, functionarii Primarie i-au trecut pe lista datoriilor catre bugetul local inclusiv citeva amenzi primite de la Politie. Din datoria totala, 2.000 de lei sint amenzi de la Politie, 1.832 de lei chiria aferenta locuintei in perioada 2001-2007 si 339 de lei chiria pentru teren. La acestea s-au adaugat si majorarile aferente locuintei stabilite de lege anul trecut. Vasile Ciocirlan ne-a declarat ca a realizat in ultimul an lucrari de reparatii proprii la locuinta in care sta cu chirie, pe care le-a evaluat la peste 3000 de lei. "In ultimele 12 luni am realizat reparatii de 3.300 de lei la casa. Am cumparat materiale si impreuna cu copii mei am facut singuri reparatiile pentru ca altfel cadea casa pe noi. Am reparat acoperisul, am schimbat ferestrele si usile pentru ca de atita vreme erau stricate. Cind ne-am dus la Primarie sa cerem sa ne faca reparatii ne-au spus ca nu sint bani prevazuti pentru reparatiile imobilelor din fondul locativ. Sumele cheltuite le pot justifica cu chitante si facturi pe numele meu, chiar cu poze facute inainte si dupa reparatii, lucrari care pot fi constatate de un expert al Primariei", ne-a spus Vasile Ciocirlan. Conform unei adrese a Serviciului de Administrarea Fondului Locativ, din 22 mai 2007 datoriile acumulate la chirie nu au fost compensate pe motiv ca, daca batrinul va cumpara locuinta, "va beneficia oricum de reparatiile aduse". (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.