Social

Proiect Phare la Fitionesti pentru interventie in caz de inundatii

Mihaela Beșleagă
26 mai 2008 1619 vizualizări
Acesta presupune infiintarea unui serviciu voluntar de interventie in situatii de urgenta, dar si achizitionarea unui buldoexcavator pentru decolmatare u proiectul "Actiune adecvata in zone inundabile" costa 104.000 euro

Proiectul "Actiune adecvata in zone inundabile", finantat de Uniunea Europeana prin fonduri Phare 2006, vine in sprijinul comunitatii din comuna Fitionesti, una dintre localitatile vrincene cele mai expuse la inundatii, fapt constatat de sateni pe pielea lor la orice ploaie mai puternica. Prezentarea programului a fost realizata ieri, la Caminul Cultural din comuna, de Camelia Cotun, director executiv in cadrul Prefecturii, partener in proiect si de primarul Gheorghe Diaconu, alaturi de Loredana Dascalu de la Serviciul de Dezvoltare de la Prefectura, Oana Crancu, asistent manager si Narcis Bacalu, responsabil formare. In principal, proiectul are ca scop crearea unui serviciu de interventie in situatii de urgenta, format din voluntari recrutati dintre sateni, care sa intervina in caz de calamitati naturale, cum ar fi inundatii sau incendii. "In cazul unei nenorociri nu trebuie sa asteptati sa vina cei din alta localitate, de la Comitetul de Urgenta, ci puteti interveni dvs imediat", a explicat Camelia Cotun localnicilor prezenti in sala. De asemenea, proiectul prevede achizitionarea unui buldoexcavator pentru decolmatarea cursurilor si traseelor de curgere a apelor si a unei sirene electronice. "Buldoexcavatorul costa 38.000 euro plus TVA, a fost facuta deja licitatia, urmind ca luni, pe 26 mai sa il avem", a completat edilul liberal Gheorghe Diaconu. Camelia Cotun a tinut sa precizeze ca acest utilaj nu poate fi folosit in scopuri personale, ci doar in cazuri de stricta necesitate pentru comunitate. In cadrul aceluiasi proiect, 80 de persoane vor beneficia de instruiri privind interventia in caz de urgenta: 56 de voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta local, 14 viitori voluntari si 10 membri din Consiliul Local si Primarie. De asemenea, vor fi elaborate planuri si proceduri de interventie si va fi efectuat un exercitiu de simulare a unei situatii de urgenta. Satenii prezenti au adus in discutie si alte aspecte, precum achizitionarea suplimentara a unor echipamente, sau un sediu propriu in care sa existe Serviciul de Voluntariat. Proiectul "Actiune adecvata in zone inundabile", de care vor beneficia cei 2.900 locuitori ai comunei Fitionesti, costa 104.000 euro, din care 93.000 euro este finantarea solicitata autoritatii contractante. Durata proiectului este de 12 luni, urmind ca pe 18 ianuarie 2009 sa se finalizeze. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.