Social

Crucea Rosie face Apel pentru China

Mihaela Beșleagă
20 mai 2008 767 vizualizări
In Focsani, Adjud, Panciu, Odobesti si Marasesti vor fi amplasate corturi unde vrincenii vor primi pliante informative, dar pot face si donatii pentru victimele tragediei u bilantul provizoriu al dezastrului din China este: peste 19.000 de persoane decedate, 30.000 de oameni ingropati sub cladirile darimate si peste 10.000 de disparuti

Crucea Rosie Romana a lansat ieri un apel umanitar de urgenta, in beneficiul victimelor cutremurului devastator din China, prin campania "Apel pentru China". In Vrancea vor fi amplasate corturi unde se vor distribui materiale informative privind modalitatile prin care se pot face donatii si brosuri privind pregatirea populatiei in caz de dezastru. Primele doua corturi vor fi amenajate in Focsani, unul in Piata Moldovei si celalalt intr-o locatie din Sud sau Piata Unirii. Alte corturi CR, unde vrincenii pot aduce si donatii, vor fi amplasate la Panciu, Odobesti, Marasesti si Adjud. "Voluntarii nostri vor asigura permanenta, cel putin patru ore zilnic, pentru urmatoarele doua saptamini. Aceste corturi vor fi puncte de informare, dar oamenii pot veni si cu donatii de bunuri. Vom incepe in Focsani, dar vom amplasa astfel de corturi si in celelalte municipii din judet", a spus Rodica Davidean, directoarea filialei de Cruce Rosie. Aceasta activitate va beneficia si de implicarea membrilor Clubului virstei a III-a, care vor fi prezenti in corturi si vor ajuta la inventarierea bunurilor donate. "Ne-am gindit sa donam si noi sume de bani. Eu o sa dau, pentru inceput, 50 lei", a spus Ioana Constantinescu, membra a Clubului. Campania "Apel pentru China" este sustinuta si de Mihaela Radulescu, voluntar al CR. "Va chem din nou in ajutorul celor ramasi fara adapost, fara trecut, fara amintiri, fara familii - victimele cutremurului din China. Omenia nu are granite, iar din darul nostru poate ca nu se face rai acolo, dar sigur se face iadul suportabil, macar pentru copiii chinezi", a spus realizatoarea de televiziune Mihaela Radulescu. Pe 12 mai, cutremurul de 7,9 grade pe scara Richter a provocat o tragedie de proportii in sud-vestul Chinei: peste 19.000 de persoane decedate, mai mult de 26.000 de raniti, 30.000 de oameni ingropati sub cladirile darimate si peste 10.000 de disparuti. Suma necesara pentru asistarea a aproximativ 100.000 de persoane afectate de dezastru, timp de 12 luni, este de 12.431.215 euro, pentru hrana, apa, adaposturi, paturi si asistenta medicala. Pentru ajutorarea victimelor, Crucea Rosie a deschis la BRD doua conturi speciale, in care pot fi depuse donatii. De asemenea, a fost deschisa o linie telefonica in reteaua Romtelecom (0 900 900 002), unde se pot face donatii de 2 euro/apel. In retelele de telefonie mobila Vodafone, Orange si Cosmote va fi alocat un numar comun de SMS, la care se pot face donatii de 2 euro/sms. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.