Social

Urbis, amendata pentru salariile angajatilor

Ana-Maria Cantia
17 mai 2008 996 vizualizări
Angajatii de la Urbis SA primesc 500 de lei salariu in timp ce directorul are citeva mii u ITM a sanctionat conducerea societatii cu 2.000 de lei pentru nerespectarea contractului colectiv de munca

Conducerea societatii Urbis SA Adjud nu respecta drepturile salariale ale angajatilor in ceea ce priveste contractul colectiv de munca pe ramura si Legea 51/2006. Aceasta e concluzia la care au ajuns inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM). De mai bine de un an, angajatii societatii locale de utilitati publice nu au beneficiat de majorari de salariu asa cum prevede legea si asa cum s-a intimplat in cazul angajatilor cu intrare la conducere. "Ei au un contract de munca valabil incheiat, numai ca atunci nu s-a tinut seama de prevederile contractului unic la nivel de ramura. Desi au avut o majorare salariala de 10%, nu s-a ajuns la minimul prevazut de lege. Noi le-am cerut incheierea unui act aditional pina pe 23 mai. SC Urbis SA e obligata sa modifice contractul colectiv de munca la nivel de ramura", ne-a declarat Victoria Diaconu, inspector sef la ITM Vrancea. Pentru incapacitatea sa, conducerea a fost sanctionata cu suma de 2.000 de lei. Seful societatii nu a dorit sa comenteze decizia celor de la ITM. "Nu comentez, sint in concediu", ne-a spus cu amabilitate inginerul Dan Simionescu, presedintele Consiliului de Administratie. In timp ce simplii muncitori isi tocesc hainele prin conducte pentru 500 de lei pe luna, administratorul unic al societatii, spun surse din interior, are un salariu de aproximativ 5.000 de lei iar contabilul sef, Cerasela Spataru, 1.700 de lei. Desi Simionescu a fost instalat in functie la 11 aprilie 2007, abia in iunie 2007 el a aceptat sa semneze contractul colectiv de munca pe unitate, in urma negocierilor cu sindicatul. Toate drepturile prevazute in contractul colectiv pe ramura au fost incluse in contractul colectiv pe unitate, cu exceptia celor salariale, pentru care angajatorul, motivind situatia financiara precara, s-a angajat sa le acorde incepind cu data de 11.10.2007. Clauza cu privire la acordarea drepturilor salariale a fost inclusa in contractul colectiv pe unitate incepind cu luna octombrie 2007. Cind ar fi trebuit sa acorde drepturile salariale, conducerea Urbis s-a imbolnavit de uitare si astfel, in ciuda faptului ca se negociase un salariu de 750 de lei, inca din luna martie a anului 2007, muncitorii primesc doar 581 de lei brut. Potrivit inspectorilor de la ITM, angajatii trebuie sa primeasca diferenta de salariu retroactiv. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.