Social

Taietorii de lemne, taiati la drepturi salariale

Mihaela Beșleagă
5 mai 2008 686 vizualizări
Angajatorii si salariatii din industria prelucrarii lemnului au fost verificati luna trecuta de Inspectia Muncii, din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, in cadrul Campaniei Nationale de Control al Muncii în acest domeniu.

Inspectorii de munca au gasit angajati «la negru» in exploatatiile forestiere

Actiunea si-a propus identificarea cazurilor de munca fara forme legale si verificarea respectarii prevederilor referitoare la securitatea si sanatatea in munca in domeniul debitare si prelucrare cherestea. "S-au constatat deficiente privind respectarea legislatiei muncii, printre care: neintocmirea in forma scrisa a contractelor individuale de munca, neacordarea sporului pentru orele prestate in timpul noptii, nerespectarea timpului de lucru, neinformarea prealabila a angajatilor cu privire la continutul clauzelor ce urmeaza a fi stipulate in contractele de munca, neacordarea concediilor de odihna", specifica inspectorul general de stat Mariana Basuc. De asemenea, au fost depistate 288 de persoane ce isi desfasurau activitatea fara a avea incheiate contracte individuale de munca, ceea ce reprezinta 1,22% din numarul total de salariati ai angajatorilor controlati. Deficiente frecvent intilnite privind evitarea accidentelor de munca au fost: echipamente electrice neracordate la centura de legare la pamint sau tablouri electrice neasigurate. în cadrul Campaniei care a inclus si judetul Vrancea au fost controlati 1.306 angajatori, cu un numar total de 35.190 salariati si s-au aplicat amenzi in valoare de 2.316.800 de lei. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.