Social

Solicitari pentru programe de dezvoltare rurala

Iulia Crețu
29 apr 2008 828 vizualizări
Localitatile cer avize de mediu pentru reabilitarea de drumuri, construirea de retele de canalizare si statii de epurare, dar si pentru alimentare cu apa potabila

Localitatile din zona rurala a Vrancei incep incet-incet sa se modernizeze, aducind lucrurile de la oras la sat. Vechea fintina sapata pe vremea bunicului in curtea gospodariei va fi inlocuita in curind in mai multe sate si comune din Vrancea de cismele si apa la robinet. De asemenea, confortul se va simti in citiva ani si la baia din casa ori pe drumul comunal. Primarii din mai multe localitati vrincene au depus proiecte pentru obtinerea de fonduri de milioane de euro prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013. "In perioada 1 martie 2008 - 18 aprilie 2008, din partea autoritatilor locale au fost depuse solicitari de obtinere a acordului de mediu pentru investitii prin PNDR 2007 - 2013, la Jitia, Obrejita, Chiojdeni, Vidra, Popesti, Valea Sarii, Gologanu si Vizantea Livezi", ne-a declarat Paul Mihai Giurca, directorul executiv al Agentiei pentru Protectia Mediului. Fondurile pentru care primariile au depus documentati sint destinate modernizarii de drumuri, realizarii de retele de canalizare si statii de epurare sau refacerea unor cladiri de importanta din comunele respective. Astfel, prin FNDR, Primaria Jitia doreste modernizarea DC 179, Consiliul Local Obrejita are in intentie modernizarea unor drumuri comunale si realizarea canalizarii si a unei statii de epurare, Consiliul comunal Chiojdeni a votat pentru repararea unor drumuri, iar Primaria Vidra apeleaza la program pentru modernizarea caminului cultural. In lista celor de la Mediu figureaza si comuna Popesti, pentru lucrari de alimentare cu apa, ca de altfel si Valea Sarii, aici fiind in proiect si reteaua de canalizare si statia de epurare, dar si comuna Vizantea Livezi, pentru apa in satul Mesteacanu. La fondurile pentru Dezvoltare Rurala 2007-2013 spera si comuna Gologanu, care are in proiect o retea de canalizare si o statie de epurare. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.