Social

Politistii vegheaza la linistea de Pasti

Ziarul de Vrancea
26 apr 2008 695 vizualizări
Pentru prevenirea tulburarii ordinii si linistii publice, descurajarea si combaterea infractiunilor sau a faptelor antisociale care pot aduce atingere sigurantei publice, integritatii persoanelor si bunurilor acestora, precum si pentru asigurarea desfasurarii normale a traficului rutier si pietonal, 65 de politisti si 15 politisti comunitari, coordonati direct de catre comisarul sef Gheorghe Negoitescu, impreuna cu jandarmii, vor asigura ordinea publica la toate lacasele de cult, precum si in zonele de agrement din imediata apropiere a Focsaniului", a precizat comisarul sef Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei

Politistii rutieri vor intensifica controalele pe drumurile care duc spre Lepsa, Soveja si Dalhauti

Politistii vor veghea pentru linistea sarbatorilor pascale. Oamenii legii vor efectua in aceasta perioada controale in piete, tirguri, oboare sau alte locuri in care se comercializeaza produse agroalimentare, impreuna cu specialisti de la Garda Financiara, Oficiul pentru Protectia Cosumatorului si Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Pe timpul desfasurarii slujbelor, in zona bisericilor si a celorlalte locuri de cult vor actiona echipe de politisti care sa previna infractiunile cu violenta, furturile din buzunare si actele de profanare. Nici politistii rutieri nu vor avea liniste de Pasti. "Vom suplimenta efectivele noastre cu politisti de la Ordine Publica. Vom incerca sa fluidizam traficul in zona Pietei Moldovei, dar si in zonele din oras unde se mai efectueaza lucrari de reparatie a carosabilului. In zilele de Pasti, echipajele de la rutier vor supraveghea traficul si in spre Soveja si Lepsa, spre manastirea Dalhauti, dar si la alte manastiri din judet", a spus subcomisarul Daniel Fatu, seful rutieristilor. Si la nivelul celorlalte subunitati de politie din judet efectivele vor fi in alerta de Pasti. (Dan CHIRIAC)


Si jandarmii muncesc de Paste


Inspectoratul Judetean de Jandarmi va semna condica de prezenta si de Sarbatorile Pascale. Potrivit declaratiilor purtatorului de cuvint al institutiei, lt. Sorin Hunea, 40 de jandarmi vor intreprinde actiuni specifice de asigurare a ordinii publice pe timpul slujbelor religioase din Focsani si Lepsa. "Inspectoratul isi va intensifica masurile si actiunile de mentinere a ordinii si sigurantei publice pe timpul desfasurarii manifestarilor religioase prilejuite de sarbatorile pascale. Acestea se vor desfasura in mod special in zona lacaselor de cult, pe traseele de deplasare a procesiunilor religioase, precum si in locurile si mediile cu potential infractional ridicat", a declarat oficialul Jandarmeriei. (I. C.)


CASETA


Paste linistit in trenuri


Politistii de la Transporturi Feroviare (TF) Focsani vor fi la datorie in perioada sarbatorilor. A fost realizat in acest sens un plan de masuri menit sa asigure linistea persoanelor care vor calatori cu trenul. Seful TF Focsani, comisarul sef Ion Rusu, spune ca a fost stabilita o echipa operativa care va actiona in toate garile din judet. "Scopul acestui plan este de a preveni savirsirea de infractiuni sau alte fapte antisociale indreptate impotriva persoanelor sau a patrimoniului societatilor care transporta marfuri pe calea ferata. Vrem sa asiguram conditii optime de securitate si siguranta civica celor care utilizeaza transportul feroviar", a declarat Ion Rusu. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.