Social

Contracte cu furnizorii de sanatate

Ana-Maria Cantia
24 apr 2008 759 vizualizări
Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) a semnat contractele cu furnizorii de servicii medicale. Bineinteles au fost si exceptii, si anume cardiologul Vasile Lepadatu, de la Spitalul Adjud, al carui dosar nu a fost validat.

O alta negociere esuata a fost cea cu radiologul Constantin Buza, care a solicitat un contract cu coplata. Dar cum nu exista reglementare legislativa in domeniu, acesta nu s-a putut perfecta, dupa cum sustine seful CAS, liberalul Mihai Copaci. "Am finalizat negocierile cu toti furnizorii si in mare parte am semnat si contactele pentru ca bugetul pe 2008 este acoperitor", a declarat presedintele CAS. Cum bugetul a fost mai mare cu 40% decit cel de anul trecut, furnizorii au avut de unde negocia. Cei mai multi bani vor merge la Spitalul Judetean de Urgenta «Sf. Pantelimon», 41,8 milioane de lei. Spitalul Adjud va primi 7,5 milioane lei, cel din Dumitresti 5,5 milioane lei, Spitalul Panciu va putea cheltui 2,8 milioane lei, in timp ce unitatile din Odobesti, Vidra si Marasesti au la dispozitie sume cuprinse intre 1,8 si 2,6 milioane lei. Vrincenii asigurati in sistemul public de sanatate vor putea apela si la serviciile a 13 laboratoare private, dintre care cinci din afara judetului. Asiguratii CAS Vrancea vor putea face rezonante magnetice la Bacau, Buzau, Bucuresti si Brasov. De asemenea, pacientii vor putea apela la serviciile a sase medici de specialitate de la Centrul Medical Focsani. CAS va mai deconta si servicii de ingrijire la domiciliu in valoare de 244.000 lei, dispozitive medicale de 1,3 milioane lei, asistenta primara de 21,7 milioane de lei si servicii pentru Ambulanta platite cu 425 de lei, pentru urgentele de grad zero, si 386 de lei pentru restul urgentelor. CAS a mai incheiat contracte cu 154 de medici de familie si cu 78 de farmacii. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.