Social

Fara avorturi in Saptamina Patimilor

Raluca Manolache
23 apr 2008 9115 vizualizări
Minuta care a cucerit lumea!

Ginecologii vrinceni promit ca vor refuza, in aceasta saptamina, sa faca intreruperi de sarcina la cerere. Aceasta decizie crestineasca a fost luata pentru ca avortul este considerat un mare pacat, mai ales in Saptamina Patimilor. "Nu se vor face avorturi in aceasta perioada pentru ca este Saptamina Patimilor. Doar daca sarcina pune in pericol viata pacientei vom apela la aceasta interventie", ne-a declarat dr. Marin Popescu, seful sectiei de profil din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon". In aceste conditii, femeile care vor dori sa scape de o sarcina nedorita vor trebui sa apeleze la cadrele medicale din cabinetele private, dar si acestea promit sa le conslieze pe femei in speranta ca vor pastra copilul. Unele cabinete particulare chiar vor fi inchise in perioada sarbatorilor. Pentru a determina femeile sa se gindeasca de doua ori inainte sa recurga la avort, pe internet a inceput sa circule fotografia realizata de un cunoscut fotograf american, in timpul unei operatii de coloana, efectuata pe un fat, aflat in uterul mamei in a 23-a saptamina. Fotograful nu se gindea ca va realiza cea mai importanta fotografie din viata lui, scopul initial fiind doar documentarea operatiei. In timp ce fotograful Paul Harris fotografia procesul operatiei efectuate in clinica de chirurgie a Universitatii Vanderbilt din orasul Nashville, Tenesse, el a reusit sa imortalizeze momentul in care copilasul si-a ridicat mina din uterul mamei ii a prins degetul medicului. Fotografia a cutreierat deja lumea, in Irlanda fiind principalul argument impotriva legalizarii avortului. Minuta care a cucerit intrega lume este al lui Samuel Alexander. "Daca ne gindim putin, ne dam seama cit de vulnerabila este viata unui om", au comentat cei care au vazut imaginea. Medicii au fost siguri ca fatul nu ar fi supravietuit in afara uterului, de aceea au decis sa-l opereze in pintecul mamei. Dupa operatie, uterul a fost inchis la loc, astfel incit fatul sa se dezvolte in conditii normale. Imaginea este considerata cea mai importanta fotografie din domeniul medicinii pentru ca Samuel este cel mai tinar pacient care a fost supus unor astfel de operatii. Probabil ca intr-o zi Samuel va avea posibilitatea sa-i stringa mina doctorului Brunner, de data asta in afara uterului mamei. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.