Social

Primii pasi inainte pentru micuta Elena Rozalia

Mihaela Beșleagă
21 apr 2008 735 vizualizări
Fetita, care sufera de o boala rara, pentru care nu exista tratament, a fost operata cu celule stem, interventie care a costat 24.000 dolari u la inceputul lunii mai, micuta va fi din nou operata in China, pentru a putea merge u la precedenta operatie, micuta le-a spus medicilor chinezi rugaciuni in limba romana u Mi-a fost teama atunci sa nu fie ultima rugaciune a ei, dar Dumnezeu a fost cu noi , ne-a spus mama

"Ziarul de Vrancea" v-a relatat anul trecut cazul impresionant al unei fetite de numai doi anisori care suferea de o afectiune grava, pentru care nu exista tratament. Micuta Elena Rozalia Gologanu a fost diagnosticata, dupa citeva luni de la nastere, cu amiotrofie spinala tip I, o deteriorare a nervilor motorii spinali, care conduce practic la paralizia trupului firav al copilului, anulind inclusiv reflexul masticatiei. Medicii au spus ca sansa de viata a fetitei este de pina la 3 ani, singura speranta de vindecare fiind o operatie cu celule stem, in China. Parintii s-au agatat cu disperare de acest mic fir de speranta si au pornit o campanie de stringere de fonduri, pentru ca suma necesara interventiei era peste puterile unei familii modeste: 24.000 de dolari. "Nu ne-am descurajat, am facut tot ce ne-a stat in puteri pentru a stringe suma necesara. Am facut public cazul nostru, am apelat la sponsori, am cautat sprijin si la biserici, multi oameni cu sufletul mare au fost alaturi de noi, colegele de la Spitalul Militar Focsani m-au sprijinit mult, rudele, au fost si citiva oameni care ne-au donat sume de bani pastrindu-si anonimatul. Restul de bani necesari i-am imprumutat din banca, prin intermediul unor rude", ne-a povestit Gina Gologanu, mama fetitei.


Pentru a face primii pasi, o noua operatie in China


In 10 octombrie - 2 noiembrie 2007, Elena Rozalia a fost operata in China, in orasul Hangzhou, unde i s-au facut patru implanturi. "Este de nedescris bucuria pe care am simtit-o dupa al doilea implant, cind Elena a ridicat mina stinga, ea, care inainte nu isi putea folosi miinile. Dupa operatie a reusit sa stea si in sezut singura, misca capul, ridica piciorusele, minutele, se joaca", ne-a mai spus cu lumina in ochi mama. Medicii chinezi au ramas impresionati de istetimea fetitei, care, desi are doar 2 anisori, a invatat in spital sa numere in engleza si in chineza, dar si sa recite rugaciuni. "Un moment special a fost chiar inainte de a intra in blocul operator, cind a inceput sa spuna rugaciunea «Doamne, Doamne, ceresc tata». Mi-a fost teama atunci sa nu fie ultima rugaciune a ei, dar Dumnezeu a fost cu noi si operatia a decurs bine", ne-a mai spus Gina Gologanu. Dupa interventia cu celule stem, pentru vindecare, 50% reprezinta recuperarea, sedinte pe care fetita le urmeaza zilnic. Insa pentru a putea merge, este nevoie de o noua interventie cu celule stem, dupa cum spun parintii. Si cum miracolele sint posibile pentru cei care lupta, Elena Rozalia a primit suma de bani necesara celei de-a doua operatii, de la Fundatia "George Becali", adica 19.000 de dolari. Interventia va avea loc pe 1 mai, la acelasi spital din China. Familia ar mai avea nevoie de aproximativ 4.000 lei pentru cheltuielile de drum. "Ar fi pacat, dupa ce am facut rost de o suma atit de mare de bani pentru operatie sa ne impotmolim pentru citeva mii de lei. Dar sintem optimisti, avem speranta ca o sa gasim sprijin", a marturisit Gina Gologanu. Prin intermediul "Ziarului de Vrancea", familia Gologanu din Suraia face apel si de aceasta data la dumneavoastra, pentru ca un copil frumos si destept sa aiba parte de o viata normala. Pentru a sprijini cu o suma de bani implinirea visului micutei Elena Rozalia, puteti face o donatie in conturile deschise la sucursala Raiffeisen Bank, pe numele mamei, Gina Gologanu: RO47RZBR0000060005465691 cont in lei, RO57RZBR000006000313307 cont in dolari sau puteti lua legatura cu familia, la numarul de telefon 0237/245.675. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.