Social

De zilele orasului, adjudenii nu au apa

Ana-Maria Cantia
17 apr 2008 568 vizualizări
Adjudenii au mai trecut in calendarul nervilor o zi fara apa u si de aceasta data, edilii acuza o defectiune tehnica

Locuitorii orasului de pe Trotus au ramas fara apa chiar de «Zilele Municipiului Adjud». Innca din prima zi a "saptaminii de sarbatoare", in care adjudenii au fost invitati sa marcheze 575 de ani de atestare documentara, apa nu a curs la robinete. Duminica seara s-a produs o avarie la convertizorul de frecventa de 57 kw de la statia de pompare a apei. Toate blocurile, cu exceptia celor din zonele Salcimilor si Siretel, au ramas fara apa. Defectarea acestui convertizor face imposibila functionarea pompei de distributie a apei potabile pe reteaua de blocuri. Acest lucru este cauzat de neefectuarea reviziilor anuale la statia de apa, potrivit specialistilor. Si cum capacitatea de extractie a apei este mult diminuata din cauza uzurii electropompelor submersibile, remedierea convertizorului este de lunga durata. "A fost o defectiune electronica la castelul de apa, am chemat specialistii de la CUP SA, sa vedem ce se poate face, reteaua e foarte veche", ne-a declarat primarul Constantin Armencea. Acesta recunoaste, inca o data, ca s-a ajuns in aceasta situatie si din cauza lipsei de implicare a conducerii URBIS SA, dar si din cauza magistralelor foarte vechi.

Cu apa in bidoane

Locuitorii din Adjud au parte tot mai des de zile in care apa nu curge la robinete, iar atunci cind curge, acest lucru se intimpla doar citeva ore pe zi si fara presiune. In aceste conditii, oamenii se vad nevoiti sa stringa apa in bidoane sau sa o aduca de la fintinile din apropiere. "Noroc ca aveam de seara niste bidoane cu apa, altfel ...", ne-a declarat adjudeanul Valentin Dogaru. De la 1 mai, SC URBIS SA va fi scoasa de pe piata, iar apa va fi distribuita de CUP SA Focsani. Problemele nu vor inceta o data cu venirea noului operator de distributie pentru ca baza tehnica pe care o are Adjudul este intr-o stare "deplorabila", dupa cum recunoaste si primarul. Proiectul prin care in Adjud se va furniza apa de catre CUP SA implica si schimbarea magistralelor vechi. Acest proces va incepe insa abia in 2009. Pina atunci, adjudenii fac ce au facut si pina acum, adica se vor adapta la conditiile vitrege de viata, pentru ca previziunile pentru sarbatorile pascale sint sumbre si, cel mai probabil, va fi "seceta". (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.