Social

Gemeni la sute de km departare

Camelia Stănilă
14 apr 2008 1086 vizualizări
Televiziunea belgiana cauta "gemeni" din Vrancea, pentru un documentar u persoane cu aceleasi zile de nastere vor putea participa la un interesant schimb de experienta, pornind de la intrebarea "Cum ar fi fost viata mea daca m-as fi nascut in alt colt al lumii?"

Citi dintre noi s-au gindit cum ar fi fost sa se fi nascut in alt colt al lumii? Televiziunea nationala din Belgia a demarat un interesant studiu pornind de la aceasta tema, cautind "gemeni" pentru 23 de belgieni, persoane cu aceleasi date de nastere, ce traiesc insa in tari cit mai diferite ca traditii, conceptii, stil de viata. Vrincenii au astfel ocazia sa participe la acest original schimb de experienta, concretizat intr-o serie de documentare realizate de una din cele mai prestigioase case de productie din Belgia, "Woestijnvis". Participantii la acest proiect se vor vizita in mediul lor, pentru a descoperi in ce masura le este afectata viata de imprejurarile in care traiesc, obiceiurile, cultura, dar si care sint asemanarile intre "gemeni", chiar daca sint despartiti de sute de kilometri. "Am dori sa includem persoanele din Belgia in viata de zi cu zi a «gemenilor» straini si sa filmam aceasta experienta pe parcursul a citeva zile. Pentru fiecare belgian selectat am dori sa gasim trei «gemeni». In final, va rezulta un film cu portrete paralele, care sa arate vizitele belgienilor in tarile de bastina ale «gemenilor»", a explicat Annelore de Donder, reprezentantul casei de productie "Woestijnvis", care s-a aratat foarte interesata sa filmeze povestile cetatenilor romani, care au trait in fostul regim comunist. Belgienii doresc sa afle cit mai multe despre stilul de viata al romanilor, pentru a realiza un documentar pozitiv, care sa se apropie de oameni. Casa de productie "Woestijnvis" a apelat la "Ziarul de Vrancea" pentru a gasi persoane care sa participe ca voluntari in acest proiect. Cei care se identifica in datele de nastere selectate de belgieni pot lua legatura cu organizatorii proiectului la adresele de e-mail twins@woestijnvis.be sau twins@docfish.be. Cel mai virstnic participant este nascut in aprilie 1933. Organizatorii au precizat ca scrisorile de participare pot fi redactate in limba romana, existind un translator pregatit pentru acest proiect. Candidatii vor trebui sa raspunda si la citeva intrebari standard legate de copilarie, tinerete, familie, informatii pe baza carora se va face selectia finala. Participarea va fi in regim de voluntariat, astfel ca persoanele selectate nu vor fi platite pentru a participa la filmul documentar. Experienta lor de viata va ajunge insa sa fie vizionata de milioane de europeni. (Camelia STANILA)


Verifica data nasterii!


Vrincenii interesati de aceasta oportunitate, ce apare poate o singura data in viata, trebuie sa fie nascuti la aceleasi date ca si cele de mai jos. Daca ziua de nastere si sexul se potriveste, atunci nu ezitati sa-i contactati pe organizatorii proiectului "Gemenii".

Barbati:

29 Aprilie 1933

18 Iulie 1948

19 Iulie 1948

20 August 1949

11 Februarie 1952

18 Ianuarie 1956

5 Mai 1956

27 August 1958

30 Decembrie 1960

24 Iulie 1962

14 Ianuarie 1965

27 Ianuarie 1965

5 Octombrie 1968

5 Februarie 1969

1 Decembrie 1971

3 Mai 1981


Femei:

5 Aprilie 1943

2 Mai 1950

20 Iulie 1963

24 Martie 1964

26 Martie 1975

27 Decembrie 1979

24 Iulie 1982


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.