Social

Centru pentru Primire Urgente la Adjud

Ana-Maria Cantia
8 apr 2008 2472 vizualizări
Adjudenii au de ieri un Centru de Primire Urgente unic in judet. anul trecut, pe la triajul spitalului au trecut 20.000 de oameni

Singurul Centru pentru Primire Urgente (CPU) din afara Focsaniului s-a inaugurat ieri, la Spitalul Municipal Adjud, dupa ce triajul unitatii a fost modernizat potrivit normelor europene. Aici au fost ingrijiti anul trecut circa 20.000 de pacienti, chiar daca cele mai grave cazuri erau directionate catre Spitalul Judetean de Urgenta «Sf. Pantelimon» Focsani. Centrul este deservit zilnic de un medic permanent si doi specialisti in regim de garda de la sectiile spitalului, sapte asistenti si opt cadre auxiliare. «Scopul nostru este de a nu mai trimite pacientii la Focsani. Speram ca prin aparatura pe care o avem sa facem tot ce putem aici pentru a salva vieti, sa nu ne mai fie frica sa tinem pacientii la Adjud", a declarat ortopedul Claudiu Zara, managerul Spitalului. Inaugurarea a avut loc in prezenta mai marilor sanatatii vrincene, directoarea Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), dr. Cornelia Draguna, adjunctul sau Vasile Costin si presedintele Casei de Asigurari de Sanatate, Mihail Copaci. Slujba de sfintire, la care au participat toate cadrele medicale, a fost oficiata de protopopul Protoieriei Adjud, preotul Ionel Dumitriu, alaturi de parohul Bisericii de la Spital, Teodor Fusaru. De noul centru a fost incintata si sefa ASP, cunoscuta ca o persoana mai mult decit pretentioasa. "Unele dotari le depasesc pe cele de la Unitatea de Primire Urgente din Focsani. Este usor sa vorbesti dar greu sa transpui in fapte. Centrul de aici este o mare realizare cu atit mai mult cu cit este destinat pacientilor aflati in stare critica\'\', a tinut sa precizeze dr. Cornelia Draguna. Si presedintele CAS le-a promis medicilor adjudeni mai mult sprijin. "Vom sprijini in continuare Spitalul, iar pentru anul acesta avem un buget cu 30% mai mare decit cel din anul precedent. Vrem ca si pacientii din Adjud sa aiba satisfactia unui spital dotat corespunzator", a precizat seful bancii sistemului sanitar local. Reabilitarea s-a facut cu bani de la Ministerul Sanatatii Publice si a costat 200.000 de lei. Peste aceasta suma, spitalul a primit si aparatura medicala noua, in valoare de 10.000 de euro. Lucrarile au fost facute de firma Contrast SRL din Adjud si au durat doua luni. In Spitalul Adjud muncesc la ora actuala 15 medici, in 10 sectii si compartimente. Directorul Claudiu Zara spune ca mai are nevoie de inca trei medici, un asistent, patru analisti calculator si patru brancardieri pentru a completa schema de personal. Desi invitat, primarul municipiului de pe Trotus, Constantin Armencea, nu a fost prezent la inaugurarea muncii unei echipe conduse de un doctor liberal. Dupa cum se stie, dr. Claudiu Zara a trecut recent de la PD-L la PNL, dupa ce mai multi ani a fost sustinut de social-democrati. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 13 ore, 2 minute
...Si ce treaba are Centrul de primire a urgentelor din spital cu peneleul? Sunteti penibili, d-lor ziaristi PARTIALI!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.