Social

Firmele private au inceput sa se implice in protectia mediului

Dan Chiriac
2 apr 2008 1274 vizualizări
Societatea Scorpion, dealerul marcilor VW si Audi, a incheiat un parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare Durabila "Focul Viu" Focsani

Firma Scorpion, distribuitor regional al marcilor VW si Audi, a incheiat ieri un parteneriat de sustinere a mediului cu Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" din Focsani. Cu ocazia lansarii la Focsani a noilor modele Bluemotion, reprezentantii Scorpion au promis sa se implice in desfasurarea de actiuni care sa protejeze mediul. Firma sustine infiintarea unui parc dendrologic la Pufesti care va fi inaugurat pe 22 aprilie. Initiativa acestui proiect i-a apartinut prof. drd. Nicolae Damian. La semnarea parteneriatului au luat parte Ovidiu Groper, directorul general al grupului de firme Scorpion, Dan Stefan, directorul de marketing, profesorul Nicolae Damian, iar de la Asociatia "Focul Viu" presedintele Ioan Florea si vicepresedintele Teodora Grosu, alaturi de citiva voluntari. Tot ieri a fost demarata si o campanie de sensibilizare a comunitatii locale pentru a dona 2% din impozitul pe profit acestei organizatii. "Potrivit unor statistici, anul trecut, aproape 15 % din numarul contribuabililor care puteau solicita redirectionarea acestui procent au facut-o. In Vrancea, au fost 9.911 persoane care au redirectionat cei 2%, acest numar situind judetul Vrancea pe locul sapte de jos in sus, in clasamentul pe tara. Asociatia noastra a adunat din aceste redirectionari suma de 300 de lei!", a spus Ioan Florea. Aceasta va organiza la sfirsitul acestei saptamini, la Galaciuc, Festivalul pentru Tineret "Lira Vrinceana", ajuns la editia a zecea. Asociatia "Focul Viu" s-a infiintat in 1994 si si-a creat un bun renume in rindul ONG-urilor care se ocupa de protectia mediului. De precizat ca semnarea acestui parteneriat este o premiera vrinceana si vine intr-un moment in care unul dintre modele VW a primit un premiu de mediu. Modelul Passat BlueMotion este unul dintre cele mai ecologice automobile din lume cu un consum de 5,1 litri pe suta de kilometri. Acesta a obtinut locul trei in clasamentul celor mai ecologice automobile la nivel mondial. Juriul a fost format din jurnalisti din 24 de tari, iar distinctia a fost acordata in cadrul Salonului Auto International New- York, care a avut loc la sfirsitul lunii martie. Printre caracteristicile masinii se numara emisiile scazute de CO2, cu 136 de g/km. «Actiunile in care Scorpion s-a implicat de-a lungul acestor ani au avut ca obiectiv argumentarea cu fapte concrete a politicii de a fi, dincolo de un brand puternic, un partener de incredere pentru comunitatea locala. Parteneriatul cu Asociatia "Focul Viu" este un lucru firesc si se inscrie in politica firmei de a derula, sprijini si promova actiuni de protectie si ocrotire a mediului. Natura inseamna viata, de aceea protectia naturii trebuie sa fie principalul obiectiv al nostru, al tuturor!", se arata in motivatia parteneriatului parafat ieri. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.