Social

Primariile, atentionate asupra gunoaielor

Iulia Crețu
1 apr 2008 814 vizualizări
Agentia pentru Protectia Mediului vrea ca primariile sa se ocupe de gunoaiele de pe marginea drumurilor.depozitul zonal de deseuri va avea capacitatea de 1,8 milioane metri cubi

Agentia pentru Protectia Mediului a trimis solicitari catre toate primariile din judet pentru a verifica situatia platformelor de deseuri, dar si depozitarea necorespunzatoare a gunoaielor. Adresa are in vedere peisajul dezolant plin de pet-uri, ambalaje si moloz, deseuri depozitate de-a lungul cailor de acces sau a cursurilor de apa care sufoca Vrancea. Reprezentantii de la Mediu doresc sa atraga atentia si asupra hotaririlor de consilii locale pentru infiintarea unor depozite necorespunzatoare de deseuri. Recent, "Ziarul de Vrancea" v-a prezentat situatia surprinzatoare din albia riului Rimnicu Sarat, de pe raza comunei Dumitresti, acolo unde zac cadavre de animale domestice si kilograme de gunoaie menajere. Focarul de infectie pune in pericol sanatatea oamenilor din zona. "Agentia pentru Protectia Mediului a solicitat primariilor sa verifice aceste situatii la nivelul comunitatii si sa aplice masurile ce se impun pentru prevenirea poluarii mediului, in conformitate cu responsabilitatile si obligatiile ce le au conform Legii nr. 265/2006. In acelasi timp, s-a solicitat primariilor actualizarea inventarului depozitelor de deseuri existente in plan local. Intocmirea corecta a acestui inventar este necesara in vederea definitivarii proiectelor de inchidere ce se realizeaza in cadrul asistentei tehnice pentru elaborarea proiectului «Sistem de management integrat al deseurilor din judetul Vrancea»", a declarat Paul Mihai Giurca, directorul APM. Potrivit declaratiilor acestuia, la ora actuala, in Vrancea nici o rampa de gunoi nu a primit autorizatie de la Mediu. La inceputul anului 2006, in cadrul Masurii ISPA 2003 a fost lansat Proiectul de Management integrat al deseurilor din judetul Vrancea. In acest sens, s-a realizat un Master plan si, in acest moment, proiectul se afla in stadiu de obtinere a acordului de mediu pentru unitatea de management si statii/puncte de transfer. Centrul de management integrat al deseurilor va fi format din: depozit ecologic, sortarea si tratarea deseurilor solide (mecanic si biologic), administratie si statie de epurare a apelor uzate. Capacitatea depozitului zonal va fi de 1,8 milioane metri cubi. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 6 ore, 20 minute, 31 secunde
Mergeti D-nilor de la mediu in toate satele si vedeti ce catastrofe ecologice o sa gasiti. Nu mai vorbim de aspectul estetic si nota de necivilizatie data de gunoaiele de peste tot.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.