Social

Alimente expirate in bucataria spitalului Odobesti

Ana-Maria Cantia
1 apr 2008 817 vizualizări
mai marii sanatatii vrincene nu au gasit nereguli care sa afecteze actul medical, la nivelul spitalelor din judet, insa bolnavii nu beneficiaza de confort. sectia de pediatrie de la Odobesti a fost la un pas de a fi inchisa pentru ca aici s-au gasit alimente expirate

Cu toate ca nu intrunesc conditiile optime de functionare, la spitalele din judet nu s-au descoperit nereguli care sa puna in pericol viata pacientilor, insa asiguratii mai au de asteptat pina sa beneficieze de confortul cuvenit. O comisie mixta formata din specialisti de la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP), Inspectia Sanitara de Stat (ISS) si Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) a controlat toate unitatile sanitare cu paturi din judet. Din cele sapte unitati "vizitate", la trei s-au descoperit nereguli mai insemnate, Odobestiul conducind in acest top negativ. Aici, sectia de pediatrie a fost la un pas de a fi inchisa. "Medicii de acolo nu stiau ca igienizarea se face numai cu acordul nostru si fara ca pacientii sa fie prezenti in saloane", a declarat dr. Mircea Stoenoiu (foto), seful ISS. Tot la Odobesti au fost probleme la blocul alimentar, unde s-au gasit alimente expirate, provenite din sponsorizari, ce erau folosite la prepararea mincarurilor. Pentru neregulile descoperite, managerul spitalului, dr. Ilie Manole, a fost sanctionat. De amenda a avut parte si un asistent medical. Medicii au 10 zile la dispozitie pentru remedierea neregulilor. Spitalul din Panciu a trecut cu bine de control tinind cont de faptul ca aici a mai avut loc un control in ianuarie. Spitalul din Vidra se afla de un an de zile in renovare, asa ca exista aviz din partea ASP sa functioneze in anumite spatii. La Adjud nu au fost probleme. Acest spital a fost "calcat" anul trecut de mai multe ori de inspectori, fiind pe primul loc la capitolul contraventii. "La noi doar masurile coercitive ii fac pe oameni sa respecte legile", a comentat dr. Mircea Stoenoiu. La Marasesti sint probleme cu rezervele de apa, dar Consiliul Local are prins in bugetul de investitii o lucrare prin care sa aduca apa curenta. Cel mai probabil se va face un put forat.


Persoanele cu handicap nu pot folosi WC-urile


La Spitalul Judetean de Urgenta "Sf Pantelimon" Focsani, medicii au poposit cel mai mult, o saptamina. Aici sint trei sectii unde nu s-a investit mai nimic in ultima vreme. Este vorba de ortopedie, dializa si obstetrica-ginecologie, sectii unde inspectorii au vrut sa inchida anumite tronsoane. "Am decis suspendarea activitatii la sectia de dializa numai pe perioada noptii, iar seful administrativ a fost amendat", a afirmat seful ISS. Pina la 15 aprilie, medicii de aici trebuie sa rezolve neregulile depistate. Tot aici s-a constatat ca nu exista conditii pentru bolnavii cu handicap. Mai exact, usile de la WC-uri sint mai mici decit carucioarele pacientilor. "Bolnavii cu handicap trebuie sa beneficieze de anumite drepturi. In fiecare sectie trebuie sa existe rampe la saloane, WC-uri separate, iar usile sa fie suficient de mari incit sa intre caruciorul", a mai declarat seful Inspectiei Sanitare de Stat. Tot la Spitalul Judetean au mai fost gasite probleme la blocul alimentar, unde din cauza condensului a cazut varul de pe pereti. Si asta in conditiile in care anul trecut s-au facut lucrari de igienizare. In final, medicii au ajuns la concluzia ca trebuie sa mearga mai des in control. "Fata de anul trecut s-au imbunatatit multe lucruri, dar la noi, la trei oameni, trebuie sa mai fie cineva care sa-i supravegheze. Iar o sanctiune ii pune mai mult la treaba. Nu au fost gasite deficiente majore care sa perturbe actul medical", a punctat seful ISS. Mircea Stoenoiu este de parere ca multe nereguli ar fi putut fi evitate printr-o mai buna relationare la nivel de conducere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.