Social

Paunestenii vor ordonanta presedintiala

Ana-Maria Cantia
25 mar 2008 656 vizualizări
100 de paunesteni cer in instanta ca Directia Silvica sa opreasca exploatarea lemnului din padurile ce urmeaza a le fi retrocedate u acestia revendica 1000 de hectare de padure

Locuitorii din comuna Paunesti incearca sa obtina in justitie stoparea exploatarii de lemn din padurile ce urmeaza a le fi retrocedate. In acest sens, 100 de oameni au inaintat o actiune in instanta, la Judecatoria Adjud, prin care vor sa obtina o ordonanta presedintiala care sa oblige Directia Silvica Focsani sa sisteze taierile. In comuna Paunesti au fost inregistrate 1.120 de cereri de retrocedare de padure baza Legii 247/ 2005, suprafata revendicata fiind de aproximativ 1000 de hectare. In timp ce dosarele nu au fost inca solutionate, Directia Silvica exploateaza padurile revendicate, iar paunestenii se tem ca nu vor mai fi pre multi copaci atunci cind le vor primi. Luna trecuta, oamenii au recurs chiar la revolta, pentru a impiedica exploatarea lemnului. Citeva zeci de locuitori au mers in padure, unde si-au spus oful in fata autoritatilor locale si a reprezentantilor Ocolului Silvic din Adjud. In urma revoltei, taierile au fost oprite temporar. Oamenii vor insa sa fie siguri ca exploatarea va fi oprita definitiv, motiv pentru si-au angajat un avocat si au apelat la instanta. "Miine va fi primul termen de proces. Nu este moral ce se intimpla ! Reprezentantii Ocolului Silvic trebuie sa inteleaga ca aceste institutii s-au format prin confiscarea padurilor de la oameni, ca si IAS-urile, de altfel. Daca in cazul IAS-urilor s-a luat pamintul si s-a dat oamenilor, de ce in acest caz nu se poate lua de la Ocol si da inapoi la oameni? E simplu, ei tin de scaune si de propriile afaceri", ne-a declarat Dorel Novac, viceprimarul din comuna Paunesti. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.