Social

500 de lei amenda pentru un presupus anunt fals la 112

Dan Chiriac
22 mar 2008 846 vizualizări
Aceasta este sanctiunea primita de un cetatean pentru o reclamatie la 112, despre care Politia sustine ca a fost falsa

Un cetatean din satul Ciuslea, comuna Garoafa, sustine ca a fost amendat pe nedrept de catre politistii din localitate. Gelu Birnescu a primit o sanctiune contraventionala de 500 de lei pentru ca a anuntat un scandal, despre care politistii locali au raportat ca nu ar fi avut loc in realitate. "Vineri seara, frate-miu era batut cu ranga de catre vecini, iar eu am solicitat ajutorul politistilor. Am sunat mai intii la post, dar nu mi-a raspuns nimeni, dupa care am sunat la 112. Cei de acolo i-au trimis la fata locului tot pe politistii din Garoafa, care au venit si mi-au reprosat ca i-am deranjat la ora aia, adica 12.00 noaptea. Au zis ca nu a fost nici un fel de conflict, m-au amenintat ca ma fac ei pe mine si apoi mi-au pus in fata procesul verbal si m-au obligat sa-l semnez. Am martori ca frate-miu a fost batut si isi va scoate si certificat medical", sustine Gelu Birnescu. Se pare ca politistul din Garoafa a fost nemultumit de faptul ca a fost nevoit sa se deplaseze la fata locului la o ora tirzie, tinind cont de faptul ca oamenii legii sint monitorizati strict cu privire la rapiditatea cu care intervin in astfel de cazuri. In replica, politistii spun ca, de fapt, incidentul cu bataia nu ar fi existat si ca localnicul ar fi exagerat. "Acesta a fost sanctionat contraventional pentru faptul ca a alertat autoritatile pentru o fapta care nu a existat. Barbatul era la un bar si i s-a parut ca un adolescent este batut, desi patronul nu facuse altceva decit sa-l pofteasca afara. Daca este nemultumit de sanctiune se poate adresa instantei", ne-a declarat comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al Politiei. Gelu Birnescu spune ca este necajit si nu are posibilitatea sa plateasca amenda de 500 lei, adaugind ca tot el a fost nedreptatit in conditiile in care cetatenii sint rugati sa raporteze situatiile de acest gen la numarul unic 112. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 16 ore, 50 minute, 2 secunde
bine i-au facut sa se invete minte . s-au invatat toti prostii sa sune la 112 cand se imbata pt. ca au mobil doar si mai e si gratis
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.