Social

Taranii din Bolotesti l-au invins pe Cosor

Doina Ganea
21 mar 2008 1407 vizualizări

In prezent, 49 de proprietari de paduri de la Bolotesti care si-au pus sperantele in decizia instantei de judecata au avut de cistigat. La presiunea celor 49 de tarani, Primaria Bolotesti si Comisia locala de aplicarea legii fondului funciar au facut totusi contestatie la hotarirea care il improprietarea pe procuratorul Marcel Cosor cu inca 500 de hectare de padure.

49 de proprietari de paduri l-au invins pe procuratorul Marcel Cosor

Cei 49 de petitionari au revendicat in total o suprafata de peste 130 de hectare de padure. Ei sint multumiti acum de decizia instantei data saptamina trecuta si spun ca abia acum s-a facut dreptate. "Vrem sa multumim instantei, Prefecturii Vrancea si Sindicatului PROPACT care ne-au ajutat sa ne recuperam padurile. Daca era dupa primarul Stefan Sichin de la Bolotesti nu le primeam niciodata, pentru ca mereu ne amina si spunea, ba ca nu avem suficient de multe acte la dosar, ba ca nu ne gaseste hirtiile si sa le aducem din nou si tot asa de cind cu Legea 247", ne-a declarat Ion Bratu, liderul PROPACT Bolotesti. Potrivit satenilor din Bolotesti, cele 49 de dosare au fost deja validate. "Dosarele validate trebuie sa ajunga acum la Primarie si Ocolul Silvic, dupa care inginerul de la Primaria Bolotesti sa ne puna in posesie pe fiecare. Cu cit avem, 1-2 sau 10 hectare. Dar sa vina specialistul de la primarie pentru ca este platit din bani publici. Nu sa patim ca data trecuta cind un inginer particular ne-a luat cite 100 de lei/ha sa ne faca masuratori si harti si ne-a tinut un an de zile cu vorba. Ma bucur ca am cistigat, pentru ca am cheltuit si cite 4-5 milioane de fiecare pentru avocati la acest proces", ne-a declarat si Virgil Dinu, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Animale din Bolotesti. Dinu Bucura, Ion Bratu, Stefan Cristea, Ion Cristea, Neculai Andronic, Irimia Ieftimie, Vasile Moise, Ion Purdel si Vasile Bratu sint numai citeva nume din cele 49 de dosare de retrocedari care au vazut lumina dreptatii la Bolotesti. Unii oameni din Bolotesti cred insa ca de toate intirzierile privind retrocedarile se face vinovata conducerea primariei care prin interpusi a incercat sa-i determine pe tarani sa-si vinda padurile cu 2-3 milioane de lei hectarul. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.