Social

Microbuzul verde aduce muntele Retezat si in Focsani

Mihaela Beșleagă
19 mar 2008 727 vizualizări
începind cu acest an, o caravana inedita se deplaseaza prin sud-estul Romăniei pentru a aduce Retezatul mai aproape de oameni, in cadrul proiectului LIFE Natura "Managementul conservativ al habitatelor alpine ca sit Natura 2000 în Parcul National Retezat".

Microbuzul verde, cu sloganul "Daca nu vii tu la munte, vine muntele la tine", impodobit cu desene si reprezentari de ursi, acvile, plante rare si peisaje, va ajunge si la Focsani joi, 20 martie, la Scoala "Duiliu Zamfirescu". "Cel mai mult ne intereseaza sa ne intilnim cu elevii si studentii, fiindca acestia sint foarte receptivi la ideea de protectie a naturii. Ei, la rindul lor, pot disemina cele asimilate printre prietenii si rudele lor. Si sa nu uitam ca ei vor fi turistii de miine, care vor veni in Retezat. Odata ajunsi acolo, vor sti ce sa faca", a detaliat Zoran Acimov, directorul Parcului National Retezat. Ideea acestei caravane apartine biologilor Calin Hodor si Sergiu Mihut. Prin aceasta actiune, Administratia Parcului National Retezat vrea sa arate romanilor ca au motiv sa se mindresca cu locuri si vietuitoare pe care multe tari din Europa nu le mai au. Proiectul, inceput in anul 2006, are ca finantatori principali Comisia Europeana si Regia Nationala a Padurilor. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.