Social

Cu taloanele spalate la medic

Ana-Maria Cantia
18 mar 2008 604 vizualizări
15 vrinceni au ajuns in imposibilitatea de a-si face, momentan, analizele gratuite din cadrul Programului National de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei din cauza faptului ca au deteriorat taloanele care le confera acest drept.

Pentru cazuri de acest fel, oamenilor li se retiparesc taloanele iar ei se pot adresa, din nou, medicilor de familie. "Avem 15 pacienti pentru care am dat la retipizare taloanele. Acestia au ajuns la medicul de familie cu ele deteriorate, fie prin spalare, fie prin patare", ne-a declarat presedintele interimar al CAS Vrancea, Emanuela Georgescu. In acelasi timp, Programul National de Sanatate merge schiopatind din cauza returnarii a zeci de mii de taloane la CAS. In momentul de fata la banca sistemului sanitar s-au returnat peste 32.000 de taloane, cu 10.000 mai mult decit la prezentarea situatiei Programului pentru primele sase luni, care a avut loc la sfirsitul lunii trecute. Pacientii care nu au intrat in posesia taloanelor se pot adresa Casei de Asigurari pentru a le primi. Taloanele nu se primesc decit nominal si in baza actului de identitate. Pina acum, doar 857 de cetateni au venit la CAS pentru a le ridica personal. Pentru a descongestiona situatia, reprezentantii CAS au identificat persoanele ale caror taloane nu au fost primite si au facut tabele pe care le inmineaza medicilor de familie din teritoriu. Acestia, la rindul lor, trebuie sa ii anunte pe oameni sa vina la Focsani pentru a putea intra in posesia documentelor. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.