Social

Suspiciune de viol la «casa de copii»

Ziarul de Vrancea
13 mar 2008 1911 vizualizări
Sora unei fete de 15 ani, eleva a Centrului Scoar pentru Educatie Incluziva din Mihalceni, a depus plingere la Politie pentru o tentativa de viol a carei victima ar fi fost sora sa u certificatul medico-legal infirma violul, insa nu exclude posibilitatea unui abuz asupra tinerei cu handicap care locuieste intr-un centru de protectie a copilului

O presupusa tentativa de viol care s-a petrecut acum citeva zile asupra unei adolescente, eleva in clasa a VIII-a la Centrul Scoar pentru Educatie Incluziva Mihalceni, comuna Ciorasti, a alertat Politia si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC). Minora Profira P., in virsta de 15 ani neimpliniti, s-a plins surorii sale mai mari ca a fost victima unei tentative de viol, comisa de tinarul Viorel R., de 21 ani, din Ciorasti. Fapta s-ar fi petrecut in urma cu citeva zile in spatele Scolii din Mihalceni. La inceputul acestei saptamini, sora fetei a depus la postul de politie Ciorasti o plingere impotriva barbatului, care a negat insa fapta. "La postul de politie Ciorasti a fost depusa plingerea de catre sora victimei prin care se reclama faptul ca tinarul a intretinut relatii sexuale cu o minora care nu a implinit virsta de 15 ani. Rezultatele medico-legale efectuate la SML Vrancea au stabilit ca adolescenta este virgina, astfel incit plingerea nu s-a confirmat", ne-a spus comisarul Mariana Apostol, purtatorul de cuvint al IJP Vrancea. Desi s-a vorbit despre o tentativa de viol, politistii spun ca nu a fost depusa nici o plingere in ceea ce priveste savirsirea acestei infractiuni. Politia a sesizat DGASPC in data de 10 martie, o echipa de la Protectia Copilului deplasindu-se la fata locului pentru a realiza o ancheta. "DGASPC Vrancea a luat toate masurile legale in vederea respectarii drepturilor copilului, deplasind o echipa pluridisciplinara, formata din asistent social si psiholog, in vederea acordarii serviciilor de consiliere psihologica, de asistenta sociala si suport emotional tinerei, precum si stringerea de informatii de la familie, scoala, politie", mentioneaza Toader Ghetu, directorul DGASPC, intr-un comunicat de presa.


Dorel Iorgu, directorul Centrului: "Fata a mintit!"


Victima presupusei tentative de viol sufera de o usoara intirziere psihica si provine dintr-o familie foarte saraca, tatal fiind decedat, iar mama este bolnava de cancer. Se pare ca in centru mai locuieste cu inca o sora mai mare. Directorul Centrului, Dorel Iorgu, spune ca toata situatia ar fi de fapt un foc de paie si ca nu s-ar fi intimplat absolut nimic in unitatea pe care o conduce. El sustine ca fata ar fi mintit, pentru ca sufera de afectiuni psihice, in ciuda faptului ca surse din centru ne-au declarat ca el de fapt nu vrea sa se afle de asemenea probleme pentru a nu-si periclita pozitia de sef. "Ancheta s-a demarat fara ca macar sa mi se aduca la cunostinta acest lucru de catre Politie. Cert este ca in urma certificatului medico-legal nu se confirma nici o tentativa de viol. Copilul nu a fost amenintat, nu a suferit nici un alt fel de agresiune. Acum fata e la ore, nu s-a intimplat absolut nimic, nici macar nu a fost atinsa. Fetita a mintit, nu e prima data, are tendinta de a fabula, din cauza handicapului mental. Cine sa se lege de copiii astia?", a conchis directorul Dorel Iorgu, vizibil deranjat ca presa a aflat despre acest caz. Acesta a spus ca nu s-a mai confruntat cu asemenea situatii, in ciuda faptului ca de la Mihalceni au ajuns informatii potrivit carora pe turele de noapte sint putini supraveghetori iar paznicii mai pot fi ademeniti cu ceva licori bahice pentru a permite accesul intrusilor in centru. In prezent, ancheta este in curs de desfasurare, Politia urmind a stringe toate datele cu privire la imprejurarile in care s-a desfasurat incidentul, in vederea solutionarii cazului. Cert este ca nu ar strica o mai atenta supraveghere a tinerelor din centru tinind cont ca si la urechile conducerii au ajuns informatii potrivit carora unele fete si-ar fi inceput deja viata sexuala cu barbati din sat. (Mihaela BESLEAGA, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.