Social

Cancerul a mincat cei mai multi bani de la CAS

Ana-Maria Cantia
13 mar 2008 683 vizualizări
Bolile oncologice si transplantul au inghitit cei mai multi bani, anul trecut, de la bugetul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea.

Astfel, potrivit unei statistici date recent publicitatii, pentru oncologie s-au decontat tratamente in valoare totala de 43,8 milioane de lei, un record la nivel judetean. Medicul care a acordat cele mai multe prescriptii pentru ameliorarea bolilor oncologice este Lidia Groza, aceasta eliberind retete in valoare totala de 1,8 milioane de lei. Specialistul are in portofoliu si cei mai multi bolnavi din judet. Pentru bolile cronice s-au cheltuit 36,2 milioane de lei, in timp ce bolile psihice au "inghitit" anul trecut, 3,5 milioane lei. La acest capitol, medicul psihiatru Elena Pricop a eliberat cele mai multe retete, in valoare de 1,6 milioane de lei, situatie pusa pe seama cresterii numarului de vrinceni care au nevoie de tratament psihiatric. Pentru hepatita virala s-au acordat aproape 2 milioane de lei. Medicul Doina Carteleanu a eliberat retete de 1,4 milioane de lei, pentru bolile infectioase. Singurul medic diabetolog din judet, Gheorghe Cocioaba, a eliberat retete de 1,3 milioane de lei pentru miile de bolnavi din portofoliul centrului judetean pentru diabet. Si neurologul Lucica Gaman a eliberat retete de peste 1 milion de lei, in decursul anului trecut. Tot in 2007, CAS a mai decontat 3,5 milioane de lei din bugetul alocat, acoperind astfel datoriile din anii 2005 - 2006. Cei mai economi medici s-au dovedit a fi anul trecut chirurgul Mihail Ionescu, psihiatrul Adrian Leca, ginecologul Ion Sandulescu, stomatologul Lidia Cordun si cardiologul Viorel Iancu. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 5 ore, 16 minute, 36 secunde
Si eu ca si toti romanii ma enervez de fiecare data cind ajung la medic din cauza serviciilor medicale proaste. Reprezentantii CAS spun ca nu sunt bani. In acelasi timp angajatii romani platesc citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.