Social

Demisie cu scandal si iz de maidanezi

Cristi Irimia
7 mar 2008 847 vizualizări
Medicul Paul Alexandru si-a dat demisia din fruntea Asociatei Prietenii Animalelor si spune ca a fost de acord cu uciderea ciinilor din focarul de rabie

Medicul veterinar Paul Sogor Alexandru a decis ieri sa demisioneze din functia de presedinte al Asociatiei Prietenii Animalelor Vrancea. Decizia sa vine ca urmare a scandalurilor legate de impuscarea celor 60 de ciini ai nimanui. "Am hotarit ca nu pot face echipa cu celelalte persoane din cadrul Asociatiei Prietenii Animalelor. Exista o serie de divergente de opinii si de principii peste care nu pot trece. Eu credeam ca sintem o asociatie care sprijina toate animalele care exista pe lumea asta, nu doar ciinii, si aceia vagabonzi sau cu rabie. Nu pot admite asa ceva, in contextul in care consider ca trebuie sa reprezentam interesele tuturor animalelor, pentru ca asa e normal", sustine Alexandru. Acesta adauga faptul ca a ajuns sa fie de partea Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. "Se stie faptul ca am un conflict cu seful DSVSA, Ionel Duta, si cu alti subordonati de-ai sai, insa de data aceasta consider ca au procedat corect avind in vedere focarul de rabie. Nu se poate sa nu se actioneze radical in astfel de situatii. Imi plac animalele, am condus aceasta asociatie din fruntea careia am demisionat, insa ceea ce s-a intimplat cu uciderea ciinilor a fost corect si legal, pentru ca nu ne putem juca in orice mod cu sanatatea oamenilor. Sint de partea DSVSA la acest capitol si ii consider inconstienti pe toti cei care au considerat ca uciderea ciinilor aflati in focarul de rabie este un act inuman. Inuman era sa risti sa se raspindeasca rabia in tot orasul", a precizat Alexandru. In plus, Paul Alexandru sustine ca "normele metodologice de aplicare a Legii privind protectia animalelor legi se aproba cu consultarea reprezentantilor organizatiilor de protectie a animalelor, lucru care s-a intimplat. Ce a depins de mine am facut, mai ales ca am finalizat si un proiect - Semper fidelis - pe care urmeaza sa-l prezint la Ministerul Muncii". Medicul focsanean intentioneaza acum sa predea documentele pe care le detine ca ex-presedinte al Asociatiei la un notariat public, pentru ca, sustine el, nu are cui sa le dea. "Nu stiu ce sa fac cu aceste acte. Le-as da doamnelor din Asociatia Prietenii Animalelor, sa-si faca prin ele Asociatia Ciinilor Vagabonzi, deoarece am constatat ca ele nu stiu decit de ciinii vagabonzi. Din pacate, doar interesele maidanezilor sint reprezentate de fostii mei colegi din APAV", a incheiat Alexandru, fara a da insa numele celor pe care ii contesta. Una din persoanele la care s-a referit Alexandru, care s-a dovedit a fi foarte activa dupa uciderea ciinilor de catre autoritati, este Valeria Lungu. Aceasta ne-a declarat in urma cu citeva zile ca, din punctul ei de vedere, a fost vorba de un masacru al ciinilor, fara sens, fiind asadar in opozitie cu medicul Paul Alexandru. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.