Social

Martisoare si felicitari colorate cu incurajari pentru Andrei

Mihaela Beșleagă
3 mar 2008 650 vizualizări
Elevii si cadrele didactice de la Scoala nr.1 din Jaristea au initiat o campanie umanitara, in urma careia s-au strins 500 lei, bani care vor ajunge la Andrei Antochi u copiii il incurajeaza prin felicitari si se roaga pentru reusita operatiei cu celule stem si pentru insanatosirea baietelului de 9 ani, care sufera de o boala foarte rara, denumita si "cancerul singelui"

"Sa fii sanatos, Andrei si curajos!"

Mai multi copiii cu suflet mare de la Scoala nr.1 din Jaristea, impresionati de drama prin care trece colegul lor, Andrei Antochi, de la Scoala nr. 2 din Marasesti, al carui caz a fost prezentat de "Ziarul de Vrancea", s-au gindit sa ii transmita prin intermediul cotidianului nostru citeva ginduri bune la inceput de primavara, anotimpul renasterii. Elevii clasei a III-a B, coordonati de invatatoarea Zenovia Usurelu, au realizat cu miinile lor felicitari si martisoare pentru Andrei, care, spera ei, il vor ajuta sa treaca mai usor peste momentul dificil in care se afla. "In urma citirii articolului din «Ziarul de Vrancea» am initiat in scoala o campanie umanitara, la care au raspuns atit elevii, cit si cadrele didactice. Banii strinsi, 500 lei, vor ajunge saptamina viitoare la Andrei, impreuna cu felicitarile. Copiii n-au vrut sa le cumpere, ci le-au lucrat ei insisi cu gindul la Andrei, rugindu-se pentru el. Speram ca si in alte scoli se va intimpla asa, pentru a ajuta colega noastra si pe copilul ei, aceasta familie care trece printr-o situatie atit de grea", a marturisit invatatoarea Zenovia Usurelu. Copiii i-au transmis lui Andrei mesaje pline de optimism si de prietenie, prin care il incurajeaza si se roaga pentru el. "Doamna invatatoare ne-a povestit despre tine si m-a impresionat povestea ta. Poate ajutorul nostru va veni la timp si citeva cuvinte de bine din partea noastra te vor ajuta sa uiti de necazuri. Sa fii sanatos, Andrei si curajos!", semneaza "cu drag, prietenul tau, Florin". "Am incredere in oamenii care te iubesc, in medicii care te ingrijesc si mai ales in Dumnezeu, care va fi linga tine", spune, "cu drag, amicul tau Gabi". "Iti doresc sa te insanatosesti, sa te joci alaturi de noi fara griji si sa nu fii trist! Noi sintem alaturi de tine!", spune si Mihai. Andrei Antochi, in virsta de 9 ani, este momentan spitalizat la Timisoara, fiind sub tratament si supraveghere medicala inaintea operatiei cu celule stem, pentru care este programat la inceputul lunii aprilie, in China. Andrei sufera de o afectiune extrem de rara, sindrom de imunodeficienta primara si granulomatoza cronica, denumita sugestiv si "cancerul singelui". Interventia chirurgicala cu celule stem este singura modalitate de ameliorare sI chiar de vindecare. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.