Social

Caminul de batrini, functional luna viitoare

Doina Ganea
4 mar 2008 1046 vizualizări
Municipalitatea asteapta sa finalizeze angajarile, dupa care va da in folosinta Caminul virstnicilor din Focsani

Caminul de Batrini din Focsani si-ar putea primi totusi rezidentii incepind de luna viitoare. Aceasta dupa ce abia la jumatatea lunii decembrie a anului trecut a fost inaugurat la Camin primul corp de cladire, la mai bine de 15 ani de la demararea lucrarilor. Problema functionarii Caminului a fost ridicata de consilierul democrat-liberal Mioara Lazar care a cerut explicatii executivului saptamina trecuta in plenul sedintei de Consiliului Local. "As vrea sa stiu de ce nu locuiesc batrini in Caminul de Batrini, nici pina acum? Obiectul de activitate al acestui camin nu exista, desi noi alocam bani lunar pentru functionarea lui", a subliniat Mioara Lazar. Probabilitatea ca azilul sa-si deschida realmente portile pentru virstnici a fost subliniata de seful compartimentului resurse umane din cadrul Primariei Focsani, Micsunica Baciu, care a precizat ca luna aceasta vor fi incheiate concursurile de angajare, iar la inceputul lunii aprilie Caminul va functiona la capacitate. "S-a organizat concurs pentru ocuparea posturilor, s-au angajat doi salariati, respectiv directorul si contabilul sef si urmeaza sa aiba loc si concursul pentru ocuparea celorlalte posturi", a declarat Micsunica Baciu. Potrivit organigramei aprobata in luna ianuarie a acestui an de catre alesii locali, azilul va avea un numar de 17 angajati, din care un post de director, unul de contabil sef, un administrator, un medic gerontolog, un asistent medical principal, un asistent social, un sofer, un bucatar, doi ingrijitori, trei asistenti medicali si patru infirmiere. Cei 17 angajati vor deservi 40 de persoane asistate din cele 22 de garsoniere construite deocamdata in Caminul de batrini. In prezent sint depuse la Primaria Focsani 33 de cereri din partea beneficiarilor pentru un loc la azil. 12 milioane lei reprezinta suma de care Primaria Focsani mai are nevoie pentru a finaliza in totalitate Caminul de batrini. Investitia a fost proiectata pentru o capacitate de 100 de locuri de cazare in 8 corpuri de cladire care urmau sa se intinda pe 0,2 hectare. Din 1991 si pina acum firma care s-a ocupat de constructia Caminului, respectiv SCCM Vrancea, a abandonat din cind in cind lucrarile din lipsa banilor. Finantarea constructiei a venit in mare parte de la guvern prin Agentia Nationala a Persoanelor cu Handicap sau din Fondul "Solidaritatea". In ultimii ani Primaria Focsani a alocat aproape 2 milioane de lei de la bugetul local pentru diferite lucrari de sistematizare cum ar fi: parcari si alei, spatii verzi, alimentarea cu energie electrica, apa, canalizare si gaze. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 13 ore, 7 secunde
BUNA ZIUA! VA ROG SA-MI SPUNETI UNDE POT DEPUNE UN CV SA MA POT ANGAJA REFERITOR LA UNUL DIN POSTURILE LA CAMINUL DE BATRANI. VA MULTUMESC!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.