Social

60 de milioane lei pentru proiectul Campus Scolar

Doina Ganea
27 feb 2008 903 vizualizări
Lucrarile privind reabilitarea Campusului Scolar Focsani pot demara in acest an. Consilierii locali au aprobat ieri indicatorii tehnico-economici, faza studiu de fezabilitate pentru acest obiectiv de investitii.

Campusul va fi construit pe strada 1 Decembrie, unde sint trei scoli

Este vorba despre amplasamentul situat pe strada 1 Decembrie, pe care sint situate trei unitati de invatamint: Grupul Scolar de Electrotehnica- profil de electronica si automatizari, Grupul Scolar de Constructii Montaj- electromecanica si constructii, Liceul cu Program Sportiv. Valoarea investitiei depaseste 60 de milioane de lei, bani proveniti de la guvern. Consilierul PD-L Mirela Bizna a cerut in sedinta ordinara de ieri, lamuriri cu privire la costurile proiectelor si studiilor de fezabilitate. « Am votat mai devreme un proiect privind obiectivul de investitii de la Piata in valoare de 10,1 milioane de lei unde studiul de fezabilitate costa putin peste 200.000 de lei. La acest obiectiv de 60 de milioane de lei studiul de fezabilitate costa la fel?", a intrebat Mirela Bizna. Atit primarul Decebal Bacinschi, cit si seful compartimentului de investitii, Mioara Huica, au declarat ca valorile variaza in functie de ofertele primite la licitatie. Proiectul, foarte complex, a primit finantare inca de anul trecut de la Ministerul Invatamintului, dar nu a mai fost timpul fizic necesar pentru demararea lucrarilor, iar obiectivul a fost translatat pentru anul acesta. "Aceste cladiri existente pot asigura spatiile functionale adecvate unui campus scolar avindu-se in vedere imbunatatirea calitatii actului educational corespunzator cerintelor psihopedagogice si asigurarea accesibilitatii tuturor elevilor la procesul de invatamint", se mentioneaza in referatul proiectului de hotarire, adoptat de Consiliul local Focsani. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.