Social

Inselatorie in numele Crucii Rosii

Mihaela Beșleagă
27 feb 2008 1119 vizualizări
Un individ care se recomanda cu numele de Pavel Rus suna la primariile comunale si, sub pretextul ca este angajat al Crucii Rosii si urmeaza sa aduca un transport cu ajutoare, solicita 100 euro si apoi isi pierde urma u mai multi primari vrinceni au fost "tepuiti" de sarlatan, dupa cum ne-a spus Rodica Davidean, directorul Crucii Rosii Vrancea

Mai multi primari din tara, inclusiv din Vrancea, au fost lasati cu ochii in soare de un sarlatan care se da drept angajat al Crucii Rosii. Cea mai mare organizatie umanitara din Romania s-a sesizat asupra acestui caz si a semnalat faptul ca in ultima perioada, o persoana pretinde sume de bani de la primariile din tara in numele Crucii Rosii, in schimbul unor transporturi cu ajutoare. Individul, sub numele de Pavel Rus sau Ioan Rusu suna, in general, la primariile comunale, se recomanda ca fiind angajat al Crucii Rosii si sub pretextul ca urmeaza sa aduca un transport cu alimente, solicita coordonatele fiscale pentru a emite o factura fiscala, reprezentind contravaloarea transportului pina la primaria respectiva. Motivind ca nu mai are credit pe telefon, individul cere primarului sa-i reincarce cartela telefonica in valoare de aproximativ 100 euro si solicita trimiterea codului de reincarcare pentru a putea continua discutia legata de modalitatea de primire a transportului cu ajutoare. Dupa primirea banilor, infractorul isi pierde urma si primaria pierde banii. "Fata de faptele grave aratate mai sus, Crucea Rosie Romana face urmatoarele precizari: Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania prin angajatii sau voluntarii sai nu a solicitat si nu solicita astfel de servicii primariilor sau altor institutii, nu a solicitat niciodata si nu incaseaza contravaloarea transportului atunci cind efectueaza donatii", au specificat reprezentantii Crucii Rosii. Rodica Davidean, directorul CR Vrancea, a confirmat faptul ca anul trecut, sarlatanul a inselat mai multi primari vrinceni. "Au fost mai multi primari care au fost inselati, ultimele primarii prejudiciate au fost Paltin, Cimpuri, dar si altele. Speram sa fie prins", ne-a spus Rodica Davidean. Organizatia va solicita inceperea urmaririi penale impotriva persoanei respective, pentru savirsirea mai multor infractiuni prevazute de Codul Penal si pedepsite cu inchisoarea, cum ar fi inselaciune fata de persoanele apelate si concurenta neloiala, cu grave consecinte asupra imaginii organizatiei. Crucea Rosie din Romania roaga cetatenii si reprezentantii primariilor din tara sa fie atenti si sa respinga acest tip de apeluri, chiar daca datele de identificare ale persoanei apelante par credibile. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 8 ore, 46 minute, 58 secunde
Mai sunt si primari prosti in vrancea?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.