Social

Apa rece, mai scumpa

Doina Ganea
25 feb 2008 786 vizualizări
Pretul apei reci si tarifele pentru canalizare-epurare ar putea creste daca alesii locali vor fi de acord in sedinta ordinara de miine.

Aceasta dupa ce Consiliul local a aprobat anul trecut auditul la pretul apei reci, care spunea ca apa rece furnizata focsanenilor ar trebui sa aiba un tarif mai mare, desi este cunoscut faptul ca pretul apei reci la Focsani se numara printre cele mai ridicate din tara. Expertul Emilia Trus insa a intocmit un raport de audit al pretului apei reci, extrem de contestat in prima faza de alesii locali, in care arata ca tariful practicat de CUP este de 1,8 lei/metru cub fata de tariful rezultat din fisa de fundamentare de 2,2 lei/metru cub. Majorarea pretului la apa rece va fi realizata in doua etape. In prima etapa, adica incepind de la 1 martie 2008, pentru un metru cub de apă, focsanenii ar putea plati 1,99 lei fara TVA, in loc de 1,80 lei cit este in prezent. Potrivit raportului care insoteste proiectul de hotarire, ultima ajustare a pretului apei reci si la canalizare s-a facut la data de 1 aprilie 2005. Tarifele pentru canalizare-epurare vor creste si ele de la 0,54 lei pentru un metru cub la 0,60 lei fara TVA. In cea de a doua etapa a majorarii, adica de la 1 august 2008, pretul apei reci se va majora cu inca 18 bani, adica va ajunge la 2,17 lei fara TVA, in timp ce tariful pentru canalizare va ajunge la 0.65 lei/mc, fara TVA. Proiectul de hotarire realizat la cererea directorului SC CUP SA Focsani are la baza atit hotarirea Consiliului de Administratie (CA) al societatii cit si avizul Autoritatii Nationale de Reglemetare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC). (Doina Ganea)









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.