Social

Sinistratii din Pitulusa si-ar putea pierde casele

Andrei Milcoveanu
23 feb 2008 795 vizualizări
Unii din sinistrati nu au trecut niciodata sa-si vada casa terminata acum un an prin ANL u altii locuiesc la Brosteni si tin casa de la Odobesti pentru "nepoti"

Unii din sinistratii de pe Valea Pitulusei risca sa ramina fara locuinta de la Odobesti. Pentru ca la aproape un an de la terminarea lucrarilor la cele 40 de case ridicate prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), sinistratii nu s-au prezentat sa-si ia locuintele in primire, autoritatile odobestene au inceput o inventariere a caselor. "Am asteptat pina la sfirsitul anului trecut ca beneficiarii acestor locuinte sa se prezinte la primarie pentru a intocmi actele in vederea obtinerii titlului de proprietate. Surpriza a fost sa constatam ca multi din cei care figureaza pe lista de locuinte sa nu se prezinte. De doua luni am mers periodic in cartierul Mihai Sturza pentru a ma intilni cu aceste persoane, dar nu am gasit decit citeva case locuite. Exista pericolul ca locuintele sa fie vandalizate si sa se deterioreze. De aceea, luam in calcul situatia in care daca unii beneficiari nu se vor prezenta sa-si ia in primire locuintele, acestea sa fie distribuite la familii sarace din oras, care au efectiv nevoie de un camin", ne-a spus primarul Daniel Nicolas. Exista sinistrati pe Valea Pitulusei care nu au trecut niciodata pe la casele din Unirea, iar altii si-au refacut vechile locuinte si intentioneaza sa dea unor rude locuinta din Odobesti. Pentru a lamuri problema o comisie speciala din primaria Odobesti a efectuat un control inopinat pe Valea Pitulusei si a inventariat locuintele sinistratilor. Cum era de asteptat, unii erau acasa si au declarat ca renunta la imobilul din Odobesti, iar despre unii nu s-a putut afla mare lucru, fiind plecati la munca prin Italia. In situatia in care la Odobesti exista peste 170 de cereri pentru o locuinta, multe depuse de familii cu venituri modeste, ar fi dea dreptul aberat ca unii cetateni sa primeasca o locuinta din partea statului si sa o inchirieze sau sa o dea la rude. Exista chiar situatia aiurisanta in care unele familii locuiesc inca la Pitulusa, dar au obtinut domiciliu pe Odobesti, de unde primesc si ajutor social. O situatie asemanatoare este si la Vuluru, unde nu toti sinistratii de la Vadu Rosca s-au mutat in casele ridicate de Guvern. (Andrei Milcoveanu)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.