Social

Cursuri gratuite de recalificare profesionala pentru tarani

Iulia Crețu
14 feb 2008 1532 vizualizări
Deja 14 persoane s-au inscris pentru programele de pregatire in meseria de operator calculator electronic si retele

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM)Vrancea organizeaza in 2008 cursuri de initiere, calificare, recalificare si perfectionare in meseriile: bucatar, coafor, comunicare in limba engleza, frizer-coafor-manichiura-pedichiura, lucrator in alimentatie, lucrator in cresterea animalelor, lucrator in cultura plantelor, lucrator in comert, lucrator finisor pentru constructii, operator calculator electronic si retele, peisagist floricultor, contabilitate asistata pe calculator, zidar pietrar tencuitor, fierar betonist si montator prefabricate. Aceste cursuri se adreseaza somerilor aflati in cautarea unui loc de munca, programele de formare profesionala urmind sa le asigure cresterea si diversificarea competentelor profesionale in scopul asigurarii mobilitatii si reintegrarii pe piata muncii. "Persoanele care desfasoara activitati in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau realizeaza venituri mai mici decit salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata si care sint inregistrate la AJOFM Vrancea beneficiaza, in mod gratuit, de servicii de formare profesionala. Serviciile de formare profesionala se asigura, gratuit, la cererea persoanelor angajate, cu acordul angajatorului, sau la cererea angajatorului, si pentru persoanele aflate in urmatoarele situatii: au reluat activitatea ca urmare a incetarii concediului pentru cresterea copilului pina la implinirea virstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, au reluat activitatea dupa satisfacerea stagiului militar sau au reluat activitatea ca urmare a recuperarii capacitatii de munca dupa pensionarea pentru invaliditate", a declarat Marina Dantis, director executiv al AJOFM Vrancea. Vrincenii interesati sa se pregateasca in una din meseriile enumerate mai sus se pot inscrie la aceste cursuri de formare profesionala la AJOFM Vrancea, Bd. Unirii, nr. 53 A, Focsani. In saptamina 11-15 februarie, AJOFM Vrancea a demarat cursul de initiere de o luna, in meseria de operator calculator electronic si retele, pentru care au fost deja selectate 14 persoane aflate in cautarea unei slujbe. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.