Social

Un nou pas spre concesionarea Centrului Medical

Ana-Maria Cantia
12 feb 2008 565 vizualizări
Medicii de la Centrul Medical Focsani s-au intilnit ieri cu reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) si cu directorul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS), in vederea stabilirii contextului in care se pot concesiona spatiile cabinetelor medicale.

Pina acum, 11 din cei 20 de medici si-au exprimat dorinta de a prelua in concesiune locatiile in care activeaza. Cladirea Centrului Medical se afla in proprietatea primariei municipiului Focsani, iar contractul de inchiriere expira la sfirsitul acestei luni. In aceasta situatie, majoritatea medicilor si-au exprimat chiar dorinta de a cumpara cabinetele. Ei au facut si un memoriu pe care l-au inaintat ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu. Dar primul pas, inainte de procesul privatizarii, este concesiunea. Reprezentantii CAS Vrancea si-au exprimat acordul pentru concesionarea acestor spatii impunind o singura conditie, aceea a pastrarii relatiilor contractuale cu CAS. "Din punctul de vedere al Casei nu ne intereseaza decit ca medicii de aici sa asigure servicii medicale asiguratilor, sa aiba contract cu CAS", ne-a declarat presedintele CAS, Mihail Copaci. In demersul lor, medicii trebuie sa obtina si acordul ASP, prin care se obliga sa pastreze aceeasi structura de specialitate. O alta clauza este referitoare la faptul ca aceste spatii nu vor putea fi vindute. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.