Social

Un copil a murit intre ambulanta si UPU

Ana-Maria Cantia
7 feb 2008 1213 vizualizări
Un baietel de opt anisori din Slobozia Ciorasti a murit dupa ce a ajuns la Spitalul Judetean in stop cardiorespirator u medicii de la Ambulanta spun ca baiatul traia atunci cind a ajuns la Unitatea de Primire Urgente (UPU), unde au continuat manevrele de resuscitare u medicii de la UPU sustin insa acesta era deja mort u managerul Nicolae Moise spune ca micutul ar fi putut muri in timpul celor citiva metri parcursi de la ambulanta si UPU u copilul a ajuns la spital dupa ce s-a plins ca are dureri abdominale

Un copil de opt ani a murit marti, la prinz, la sectia de Urgente a Spitalului Judetean. Cauza cea mai probabila a decesului este o peritonita, cred medicii de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ). In cursul zilei de marti, acestia au fost chemati pentru un copil ce acuza dureri abdominale, in localitatea Slobozia Ciorasti. "Am gasit copilul in stop cardiorespirator, i-am facut toate manevrele de resuscitare, in masina ambulantei si l-am adus la Unitatea de Primire Urgente de la Spitalul Judetean. Aici, l-am predat in stop cardiorespirator, iar colegii de la Urgente au continuat manevrele", ne-a declarat medicul Cristina Ciocan de la SAJ. Medicii de la UPU sustin ca aici copilul a ajuns decedat, nu misca si nu respira. A ajuns decedat, avea abdomenul destins si dur, nu avusese scaun de patru zile", ne-a declarat medicul Alexandru Vrabie, de la UPU. Directorul SAJ, Danut Ceamburu, ne-a explicat ca o persoana aflata in stop cardiorespirator poate fi resuscitata intr-un interval de timp de aproximativ 45 de minute si ulterior acestor manevre poate fi declarat decesul. \'\'Cind un pacient se afla in stop cardiorespirator i se fac manevre de resuscitare 35-45 de minute, sau chiar mai mult. In urma acestor manevre exista posibilitatea ca pacientul sa isi revina sau de cele mai multe ori, sa moara", ne-a precizat medicul Ceamburu. La rindul sau, managerul Spitalului Judetean, Nicolaie Moise, spune despre copilul de la Slobozia Ciorasti ca "daca era in stop putea muri oricind". Cit despre momentul in care a murit, managerul Spitalului Judetean a gasit o posibila explicatie care da dreptate si medicilor de la SAJ si celor de la UPU. "Daca medicii de la ambulanta l-au adus in stop, iar medicul de la UPU sustine ca a venit decedat, probabil ca s-a intimplat in acest timp, nu e nevoie de nici un minut pentru a muri", a mai adaugat medicul Nicolae Moise. In cazul persoanelor care mor in UPU se face ulterior o ancheta prin care sa se dovedeasca daca e vorba de o culpa medicala. "In aceste conditii doar examenul patologic poate stabili de ce boli a mai suferit pacientul si care sint factorii care au dus la deces. In functie de diagnostic, comisia de specialitate a Colegiului stabileste daca a fost, ori nu, culpa medicala", ne-a declarat medicul Moise. Potrivit medicilor de la SAJ, copilul provenea dintr-o familie cu mai multi copii, crescuti doar de tata deoarece mama este plecata la munca in Italia. Copilul a ajuns la medicul de familie abia in ultima faza deoarece s-a plins tirziu ca are dureri abdominale foarte puternice. (Ana-Maria CANTIA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.