Social

Vor creste ajutoarele financiare pentru incalzirea pe gaze

Mihaela Beșleagă
2 feb 2008 637 vizualizări
Sprijinul suplimentar va fi cuprins între 10 si 100 lei u ajutoarele vor fi acordate în lunile februarie-martie si noiembrie-decembrie 2008

Sute de familii vrincene cu venituri reduse vor primi, alaturi de alte citeva sute de mii de romani, ajutoare suplimentare pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale. Decizia Guvernului are in vedere acoperirea costurilor determinate de cresterea pretului la gazele naturale, dupa cum a anuntat miercuri, 30 ianuarie, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. "Vor beneficia de sprijin financiar suplimentar familiile si persoanele care obtin, pe membru de familie, venituri de pina la 615 lei noi, astfel incit cresterea la pretul gazelor naturale sa fie integral acoperita", a afirmat ministrul Vosganian. Aproximativ 850.000 de familii si persoane singure cu venituri mai mici de 615 lei pe membru de familie vor beneficia de acest sprijin suplimentar. Ministrul Economiei si Finantelor a precizat ca urmeaza sa fie constituit un Fond Social din care vor fi acordate aceste compensatii persoanelor cu venituri modeste care utilizeaza gaze naturale pentru incalzirea locuintei. Banii vor veni de la firmele care vor vira o parte din profitul rezultat in urma comercializarii gazului din productia interna. Pentru acest an, se estimeaza ca suma totala alocata va fi de peste 200 milioane de lei. Sprijinul suplimentar care urmeaza sa fie acordat va fi cuprins intre 100 de lei si 10 lei, in functie de venitul obtinut pe fiecare membru de familie. Ajutoarele suplimentare vor fi acordate in lunile februarie-martie si noiembrie-decembrie 2008. De exemplu, familia sau persoana care primea un ajutor in suma de 233 lei pentru un venit pe membru de familie mai mic de 155 lei va primi acum cu 100 lei mai mult. Familia sau persoana care primea pina acum un ajutor de 144 lei, in conditiile in care obtine un venit pe membru de familie de pina la 210 lei, va primi acum in plus 70 lei. Persoanele indreptatite vor obtine aceste ajutoare pe baza documentelor justificative deja existente, nefiind nevoie de noi cereri. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.