Social

O noua modalitate de eliberare a adeverintelor

Cristina Palade
1 feb 2008 2950 vizualizări
Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate (CAS), Mihai Copaci, a gasit o noua modalitate de eliberare a adeverintelor medicale pentru persoanele de virsta a treia.

Aceasta ii vizeaza in primul rind pe proprietarii de terenuri care nu sint inregistrati in evidentele Primariei Focsani ca posedind suprafete de pe urma carora ar trebui sa scoata vreun profit. Aceasta categorie de persoane nu va mai trebui sa bata drumul pina la Primarie pentru adeverinta, insa ramine valabil documentul solicitat de la Directia Generala a Finantelor Publice, cu care batrinii trebuie sa se duca la banca sistemului sanitar. Drept urmare, cozile de la Primarie se vor muta la Finante. Decizia a fost luata, ieri, in urma unei discutii cu primarul Decebal Bacinschi si va intra in vigoare incepind de astazi. "Legislatia in vigoare presupune si aceasta adeverinta, dar avind in vedere protocolul cu primaria, cetatenii nu se vor mai deplasa la primarii, ci doar la Finante", ne-a declarat Mihai Copaci, presedintele CAS. Acesta are in continuare in vedere incheierea unui protocol cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) pentru obtinerea bazei de date cu listele de pensionari, pentru ca acestia sa fie scutiti de drumuri la organele fiscale. "Vrem sa avem baza de date cu persoanele care solicita aceasta adeverinta, iar acestia sa vina direct la noi, urmind a li se elibera in timp util actul", a mai completat Copaci. Singura problema va fi legata de lipsa de personal la CAS, care sa se ocupe de inregistrarile solicitantilor de adeverinte medicale. In privinta asiguratilor care realizeaza venituri mici din dividente si dobinzi, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, dar au obligatia de a plati contributia la fondul national de sanatate, Copaci a transmis la CNAS propunerea ca venitul sa nu mai fie impozitat la salariul minim brut pe tara, ci sa fie impozitat la venitul realizat efectiv. "Aceasta lege a fost promovata in 2002, nu a fost pusa in aplicare pina acum, insa datorita termenului de prescriptie de cinci ani exista, in acest moment, necesitatea ca acest lucru sa se realizeze", a concluzionat Copaci. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.